Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Σάββας Ζαμανίδης: Δικαίωση του πολύχρονου αγώνα η ένταξη της Ερμακιάς στον κατάλογο των Μαρτυρικών χωριών

Σάββας Ζαμανίδης: Δικαίωση του πολύχρονου αγώνα η ένταξη της Ερμακιάς στον κατάλογο των Μαρτυρικών χωριών

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


«Μετά από πολλές συλλογικές προσπάθειες δικαιώθηκε το πάγιο αίτημα των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας  Ερμακιάς  του Δήμου μας, για την ένταξή της στον κατάλογο των Μαρτυρικών Χωριών. 

Ως Δήμαρχος Εορδαίας αισθάνομαι βαθιά ικανοποίηση  από τη δικαίωση του πολύχρονου και  επίπονου αγώνα ενός ακόμα χωριού της Εορδαίας να αναγνωριστεί σαν μαρτυρική κοινότητα, που υπέστη τις συνέπειες της ναζιστικής θηριωδίας.

Πρόκειται για μία ιστορική δικαίωση και  θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Εσωτερικών Πάνο  Σκουρλέτη, τον Γ.Γ. του Υπουργείου Κώστα  Πουλάκη, τους Βουλευτές της Π.Ε. Κοζάνης,  την αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Εσωτερικών και ιδιαίτερα το μέλος της  το Δήμαρχο Καλαβρύτων και Πρόεδρο του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδας περιόδου 1940-1945 Γεώργιο Λαζουρά, που αποφάσισε ομόφωνα την ένταξη της Ερμακιάς στον κατάλογο των μαρτυρικών χωριών, τον Περιφερειάρχη  Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη, τον Πρόεδρο Δημήτριο Σακελλάρη  με  το Τοπικό Συμβούλιο και τους κατοίκους της Τοπικής Κοινότητας, για τη συνεργασία μας και όσους υπερασπίστηκαν την ιστορία του μαρτυρικού αυτού τόπου».

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis
x

Check Also

Νεότερες πληροφορίες για το τροχαίο στη Λευκόβρυση Κοζάνης

Μοίρασε το άρθρο...FacebookTwitteremail Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες αναφορικά με το τροχαίο ατύχημα που συνέβη λίγη ώρα πριν στη Λευκόβρυση Κοζάνης, ...