Αρχική > Slider > Σ. Ζαμανίδης: «Δεν θ’ αφήσουμε να κλείσει το τμήμα Μαιευτικής του ΤΕΙ στην Πτολεμαΐδα»

Σ. Ζαμανίδης: «Δεν θ’ αφήσουμε να κλείσει το τμήμα Μαιευτικής του ΤΕΙ στην Πτολεμαΐδα»

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

«Σε καμία περίπτωση δεν θα αφήσουμε να κλείσει το Τμήμα Μαιευτικής του ΤΕΙ στην Πτολεμαΐδα, το ελκυστικότερο τμήμα του ΤΕΙ», διεμήνυσε ο δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης, κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας.

Συγκεκριμένα ο Σ. Ζαμανίδης ερωτηθείς από τον δ.σ. της αντιπολίτευσης, Γιώργο Καραΐσκο εάν έχει υπόψη του τις δηλώσεις του νεοκλεγέντος  πρύτανη του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, Στέργιου Γκανάτσιου ότι σε περίπτωση συνένωσης του ΤΕΙ και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας θα υπάρξουν πιθανότατα επιπτώσεις για κάποια τμήματα του ΤΕΙ, όπως για παράδειγμα για το Τμήμα Μαιευτικής του ΤΕΙ στην Πτολεμαΐδα, δήλωσε ενήμερος για τη δήλωση του κ. Γκανάτσιου, δίνοντας μάλιστα την εξής κατηγορηματική απάντηση: «Κάτι τέτοιο (η συνένωση των δύο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων), δεν είναι εύκολο. Θα περάσει από πολλές διαδικασίες και δεν θα αφήσουμε να γίνει σε καμία περίπτωση, γιατί είναι το ελκυστικότερο τμήμα του ΤΕΙ αυτή τη στιγμή και δεν είναι τόσο απλό να καταργηθεί.»  Σημείωσε μάλιστα ότι σε περίπτωση συνένωσης των δύο τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ίσως το Τμήμα Μαιευτικής να μετατραπεί σε πανεπιστημιακό τμήμα, καθώς δεν υπάρχει αντίστοιχο τμήμα στο Πανεπιστήμιο. Σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσε « όλες αυτές οι διαδικασίες θα περάσουν από διαβούλευση, δεν έχει ξεκινήσει καν η διαβούλευση του ΤΕΙ με το Πανεπιστήμιο, αλλά δεν θα το αφήσουμε έτσι, δεν θα καταργηθεί το ΤΕΙ Μαιευτικής.»

Ο κ. Ζαμανίδης υπενθύμισε επίσης ότι τα τελευταία τρία χρόνια η δημοτική αρχή ζητά  σθεναρά τη στελέχωση του τμήματος Μαιευτικής και για το σκοπό αυτό έχει στενή συνεργασία με τον πρόεδρο του τμήματος, Σεραφείμ Σαββίδη, ο οποίος ήταν επίσης υποψήφιος για την πρυτανεία του ΤΕΙ αλλά την απέσυρε την υποψηφιότητά του λίγο πριν το δεύτερο γύρο των εκλογών. Εξέφρασε μάλιστα την αισιοδοξία του ότι παρά τις μνημονιακές δεσμεύσεις θα δοθεί η έγκριση από το υπουργείο Παιδείας  για προκήρυξη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού για το τμήμα Μαιευτικής.

Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό WEST ο νεοκλεγείς πρύτανης του ΤΕΙ Σ. Γκανάτσιος ερωτηθείς σχετικά με τη συνένωση των δύο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων είχε πει ότι προφανώς και μια τέτοια εξέλιξη θα έχει επιπτώσεις σε υφιστάμενα τμήματα του ΤΕΙ, όπως για παράδειγμα το τμήμα Μαιευτικής του ΤΕΙ.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη