Σε κατάληψη του κτηρίου της διοίκησης και των γραμματειών των τμημάτων του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας προχώρησαν νωρίς σήμερα το πρωί φοιτητές του τμήματος διοίκησης επιχειρήσεων του ΤΕΙ, αντιδρώντας στο σχέδιο συγχώνευσης με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και τη διαφαινόμενη κατάργηση του τμήματος στην Κοζάνη και τη μεταφορά του στα Γρεβενά. Η κατάληψη του ιδρύματος στηρίζεται από τη ΣΤΕΦ και τη ΣΔΟ. Να σημειωθεί ότι μαθήματα ουσιαστικά δεν γινόταν στο ίδρυμα αφού είναι η περίοδος που τελείωσαν μόλις οι εξετάσεις.
Η κατάληψη στο κτήριο της διοίκησης θα γίνει επ’ αόριστον λένε οι φοιτητές. Μιλώντας στο «e-ptolemeos.gr» ο π. εκπρόσωπος του συλλόγου φοιτητών του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Βασίλης Σούκης αναφέρθηκε στους λόγους της κινητοποίησης, σημειώνοντας πως το ψήφισμα εκπροσωπεύει εν συνόλω το φοιτητικό κίνημα, σε ένδειξη αντίδρασης στη μετακίνηση του τμήματος στα Γρεβενά και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην πόλη και τους φοιτητές. «Ανησυχούμε γιατί μάθαμε ότι μπορεί να δοθεί συγκεκριμένο περιθώριο ώστε να ολοκληρώσουμε τις σπουδές μας. Για αυτό και ξεκινήσαμε ενημερωτικές συναντήσεις, με τον Δήμαρχο και τοπικούς βουλευτές, από τους οποίους ζητούμε να συμμετάσχουμε στην πρώτη διαβούλευση του Νομοσχεδίου».
Επεσήμαναν πως είναι κατά της κατάληψης, για αυτό και διάλεξαν αυτή τη «νεκρή» περίοδο, κλείνοντας το διοικητήριο και όχι όλο το ίδρυμα. Μάλιστα θα ακολουθήσει ένα τηλεφωνικό ραντεβού με τον Υπουργό Παιδείας, για να υπάρξει συγκεκριμένη ενημέρωση. Τόνισε, επίσης, ότι η εξέλιξη των κινητοποιήσεων θα εξαρτηθεί από το πώς θα προχωρήσει το σχέδιο της συγχώνευσης, μια διαδικασία, ωστόσο, με την οποία δεν αντιτίθενται. «Είμαστε υπέρ της συγχώνευσης , να αναβαθμίσουμε τα πτυχία μας και το επίπεδο σπουδών μας. Αλλά επειδή αφορά τις ζωές μας, έχουμε πάγια αιτήματα και δεν θέλουμε για κανένα λόγο η Διοίκηση Επιχειρήσεων να φύγει από το ίδρυμα της Κοζάνης».
«Η Κοζάνη βγαίνει ενισχυμένη από το σχέδιο συγχώνευσης»
Από την πλευρά του ο αντιπρύτανης του ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας Νίκος Σαριαννίδης, μιλώντας επίσης στο «e-ptolemeos.gr» επεσήμανε ότι ανεξάρτητα με την όποια πληροφόρηση μπορεί να έχουν οι φοιτητές, στον σχεδιασμό που υπάρχει είναι πως οι φοιτητές ολοκληρώνουν τις σπουδές τους στην πόλη της Κοζάνης και εν υπάρχει ενδεχόμενο μετακίνησής τους, ωστόσο το νέο πανεπιστημιακό τμήμα θα δημιουργηθεί στα Γρεβενά. Επίσης, επεσήμανε πως η πόλη της Κοζάνης όπως και όλη η Δυτικής Μακεδονίας ευεργετείται από το σχέδιο: «Δημιουργούνται πέντε πολύ ισχυρά πολυτεχνικά τμήματα, μια πανίσχυρη πολυτεχνική σχολή (μηχανολόγων ηλεκτρολόγων, χημικών μηχανικών, μηχανικών ορυκτών πόρων και μηχανικών συστημάτων σχεδιασμού) και για το ένα οικονομικό τμήμα που δημιουργούνται στα Γρεβενά, δημιουργούνται άλλα τρία τμήματα, με την Κοζάνη να δημιουργείται μια πολύ ισχυρή οικονομική σχολή, έχοντας αύξηση αριθμού εισακτέων».