Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Στήλες > Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι > Πτολεμαϊδα 26-7-1956. Η Α.Μ. Βασιλεύς Παύλος και ο πρόεδρος της Α.Ε. ΛΙΠΤΟΛ, Πρόδρομος Αθανασιάδης-Μποδοσάκης θεμελιώνουν τα πρώτα έργα– Από τη στήλη του κ. Γ. Καζαντζή στον Παλμό 26/02/2020

Πτολεμαϊδα 26-7-1956. Η Α.Μ. Βασιλεύς Παύλος και ο πρόεδρος της Α.Ε. ΛΙΠΤΟΛ, Πρόδρομος Αθανασιάδης-Μποδοσάκης θεμελιώνουν τα πρώτα έργα– Από τη στήλη του κ. Γ. Καζαντζή στον Παλμό 26/02/2020

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Χαράς Ευαγγέλιο για την Πτολεμαϊδα, την Επαρχία Εορδαίας και ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία.

Το όνειρο γίνεται πραγματικότητα με τη θεμελίωση των πρώτων βιομηχανικών συγκροτημάτων της εταιρείας ΛΙΠΤΟΛ του Αείμνηστου Πρόδρομου Αθανασιάδη-Μποδοσάκη.

Στην παρουσία της μεγάλης οικονομικής γιορτής του Έθνους, δίνουν το παρόν  τους: Ο Αρχηγός του Κράτους, η Α.Μ. ο Βασιλεύς Παύλος, το σύνολο, σχεδόν, του Υπουργικού Συμβουλίου της Κυβέρνησης Κωνσταντίνου Καραμανλή και πληθώρα βουλευτών με τον Αντιπρόεδρο της Βουλής  συντοπίτη μας Βασίλη Βύζα, οι Μητροπολίτες, Φλωρίνης Βασίλειος, Κοζάνης Κωνσταντίνος και Σιατίστης Ιάκωβος, οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων και της Χωροφυλακής, οι πρέσβεις, των Η.Π. Άλεν και της Γερμανίας Κορντ, οι Δήμαρχοι Πτολεμαϊδος Χατζηευστρατίου Βασίλης, Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς, Αμυνταίου, Γρεβενών και πολλοί άλλοι, οικονομικοί παράγοντες της χώρας και χιλιάδες λαού του Νομού και της γύρο περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας.

Μετά την σχετική Ιεροτελεστία από τον Μητροπολίτη Φλώρινας κ κ Βασίλειο, η Α.Μ. ο Βασιλεύς Παύλος, βοηθούμενος και από τον  Επιχειρηματία και Πρόεδρο της Α.Ε.ΛΙΠΤΟΛ, Αθανασιάδη-Μποδοσάκη, έθεσε το θεμέλιο λίθο – με το ασημένιο μυστρί (μαλάς) -των υπό ανέγερση κτιρίων του βιομηχανικού συγκροτήματος της ΛΙΠΤΟΛ (Λιγνιτωρυχεία Πτολεμαϊδος), υπό τα χειροκροτήματα και τις επευφημίες του πλήθους.

Διακρίνουμε, ακόμα, στη φώτο μας, το Γενικό Διευθυντή ορυχείων τον μηχανικό doctor Γεώργιο Γκρος.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team