Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Πτολεμαΐδα: Ξεκίνησαν μαθήματα στο νέο τμήμα Εργοθεραπείας – Λύση στη μετακίνηση των φοιτητών – Κατατακτήριες εξετάσεις – Να βρεθεί λύση στο κτιριακό

Πτολεμαΐδα: Ξεκίνησαν μαθήματα στο νέο τμήμα Εργοθεραπείας – Λύση στη μετακίνηση των φοιτητών – Κατατακτήριες εξετάσεις – Να βρεθεί λύση στο κτιριακό

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Δυναμικά ξεκίνησε τη λειτουργία του το νεοσύστατο τμήμα Εργοθεραπείας, της Σχολής Επιστημών Υγείας, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στην Πτολεμαΐδα. Ήδη ξεκίνησαν τα μαθήματα και το νέο πρόγραμμα σπουδών για τους 110 εισακτέους που φοιτούν ήδη. Τα μαθήματα ξεκίνησαν με 8 καθηγητές, ενώ αρχές Δεκεμβρίου θα γίνουν και οι κατατακτήριες εξετάσεις, για τις οποίες το ενδιαφέρον είναι τεράστιο. Επίσης, οι καθηγητές και οι αντιπρυτάνεις του Πανεπιστημίου που έδωσαν το «παρών» στη συνέντευξη τύπου που έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας, αναφέρθηκαν τόσο στα προβλήματα που υπάρχουν και για τα οποία δρομολογούνται λύσεις από τον δήμο Εορδαίας, όπως η μετακίνηση των φοιτητών, ο φωτισμός γύρω από τη σχολή κ.ο.κ. Ωσόσο, τόνισαν την επιτακτική ανάγκη να λυθεί το στεγαστικό μιας και έχει αυξηθεί ο φοιτητικός πληθυσμός.

Αναλυτικότερα, όπως τόνισε η Άννα Σπύρτου, αντιπρύτανης εκπαιδευτικών θεμάτων και φοιτητικής μέριμνας η Πτολεμαΐδα ήταν αδικημένη και έπρεπε να έχει μια σχολή, και δικαίως ήρθε η Σχολή Υγείας. Όπως τόνισε η ίδια, σε συνάντηση με τον δήμαρχο Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά, έθεσε μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν τη φοιτητική κοινότητα, όπου απέσπασε θετικά νέα, λύνοντας θέματα μεταφοράς, σίτισης και στέγασης. Πολύ σύντομα, σε 15 ημέρες, θα λυθεί το πρόβλημα της μεταφοράς των φοιτητών από το Πανεπιστήμιο προς την πόλη και αντίστροφα. Επίσης, καθιερώνεται κάρτα απεριορίστων διαδρομών που θα δοθεί ως στήριξη από τον δήμο της Εορδαίας  προς φοιτητές που έχουν οικονομικά προβλήματα. Επίσης, σύντομα θα βρεθεί χώρος για τη σίτιση των παιδιών μέσα στην πόλη. Επίσης, θα προχωρήσει άμεσα το θέμα του φωτισμού γύρω από τη σχολή, ενώ τέλος υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για κατατακτήριες εξετάσεις, που θα γίνουν τον Δεκέμβριο.

 

Να γίνει Ιατρική σχολή – Να λυθεί το στεγαστικό

Από την πλευρά του ο Αντιπρύτανης Έρευνας του ιδρύματος Στέργιος Μαρόπουλος , μέλος γενικής συνέλευσης και πρώτος πρόεδρος του τμήματος, επεσήμανε ότι είναι επίτευγμα ότι κατάφερε το ΠΔΜ στην εναρκτήρια χρονιά του να φιλοξενεί το τμήμα Εργοθεραπείας, που αποτελεί ένα από τα καλύτερα τμήματα και είναι ίσως το μόνο που εγγυάται 100% προοπτική εργασίας. Το νέο τμήμα ξεκινάει με υψηλή βάση και μεγάλες απαιτήσεις, τόνισε ο ίδιος, επισημαίνοντας και τα προβλήματα όπως το κτήριο που δεν επαρκεί γιατί φιλοξενεί και τη μαιευτική και υπάρχει επιτακτική ανάγκη του χρόνου να βρεθεί και νέο κτήριο, ή να γίνει πρόσθετο κτήριο στην αυλή, λέγοντας πως είναι ανάγκη να γίνει άμεσα κάτι ώστε να βρεθεί λύση για του χρόνου.  Επίσης, ο ίδιος τόνισε πως οραματίζονται μια νέα σχολή υγείας, προτείνοντας να λειτουργήσει και το τμήμα Λογοθεραπείας, αλλά και να γίνουν νέα όπως η νοσηλευτική, αλλά και γιατί όχι και σχολή Ιατρικής, με πανεπιστημιακό νοσοκομείο στο Μποδοσάκειο, κάτι που θα φέρει 2000-3000 θέσεις εργασίας στην περιοχή, όπως τόνισε.

 

Το πρόγραμμα σπουδών

Από την πλευρά του ο νέος πρόεδρος του τμήματος Δημήτριος Τσιαμήτρος αναφέρθηκε στο νέο πρόγραμμα σπουδών του τμήματος (αποτελείται από 8 εξάμηνα και υπάρχουν 8 καθηγητές), τη λειτουργία της νέας ιστοσελίδας αλλά και τη σελίδα στο facebook, λέγοντας πως το τμήμα συμμετέχει ήδη σε αρκετές δράσεις, ενώ πρόκειται να ξεκινήσουν και τα μαθήματα σε συνεργασία με τα κέντρα εργοθεραπείας που υπάρχουν στην περιοχή. Επίσης, την Τετάρτη 23/10 στις 6 μ.μ. στο Ξενοδοχείο Παντελίδης θα γίνει η επίσημη τελετή υποδοχής πρωτοετών φοιτητών. Το τμήμα έχει ήδη έτοιμο των κανονισμό διδακτορικών, ετοιμάζει τα μεταπτυχιακά προγράμματα, ενώ κάνει δράσεις στον τομέα της έρευνας (Σύστημα αντι- μπούλινγκ και σύστημα για το άσθμα).

Τη συνέντευξη συντόνισε ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας Κώστας Τσανακτσίδης, ο οποίος τόνισε, τέλος ότι ,ε αφορμή τα γεγονότα στη Συρία, πήραν πρωτοβουλία για συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων για να σταλούν για παιδιά και οικογένειες που δοκιμάζονται.
Σε ερώτηση για την επάρκεια του εκπαιδευτικού προσωπικού, απάντησαν ότι υπάρχουν 8 καθηγητές και δρομολογούνται και μόνιμες προσλήψεις.


 

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Βάσω Σάφη