Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Ποντιακά > Πτολεμαΐδα: Δεκάδες ποντιακά εδέσματα θα προσφερθούν στην εκδήλωση «Πόντου γεύσεις»

Πτολεμαΐδα: Δεκάδες ποντιακά εδέσματα θα προσφερθούν στην εκδήλωση «Πόντου γεύσεις»

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Τη νοστιμιά των ποντιακών εδεσμάτων θα απολαύσουν όσοι προσέλθουν το ερχόμενο Σάββατο στις 21:00 στο ξενοδοχείο «Παντελίδης», στην καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση «Πόντου γεύσεις» που διοργανώνει ο Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαΐδας. «Πάνω από μια δεκαετία πραγματοποιείται η συγκεκριμένη εκδήλωση, και ευελπιστούμε και φέτος να σημειώσει μεγάλη επιτυχία» δήλωσε στο pontos-news.gr η Σοφία Τουμανίδου, πρόεδρος του σωματείου.

«Σκοπός της βραδιάς θα είναι για ακόμη μια φορά να αναδείξουμε την ποντιακή κουζίνα και πρωτίστως να την μεταλαμπαδεύσουμε στις νεότερες γενιές» ανέφερε η πρόεδρος. Οι κυρίες του σωματείου έχουν μπει στις κουζίνες τους και παρασκευάζουν αγαπημένες ποντιακές συνταγές για τις ανάγκες τις εκδήλωσης. «Σαρμάδεςβαρένικαπερέκχαβίτσ”μαυρολάχανα με φασόλια αλλά και γλυκιές δημιουργίες όπως τσιριχτά, σαραγλί, χαλβάς και ωτία είναι μερικά από τα φαγητά που θα προσφερθούν αύριο στους καλεσμένους μας» συμπληρώνει η Σ. Τουμανίδου.

Θα ακολουθήσει ποντιακό γλέντι με τους: Διονύση Παυλίδη (λύρα, κλαρίνο), Παναγιώτη Κωνσταντινίδη (τραγούδι), Κώστα Κυριακίδη (τραγούδι) και Γιώργο Ευσταθιάδη (λύρα).

Ελένη Κάλλη –Πηγή: http://www.pontos-news.gr/

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Τα χριστουγεννιάτικα έθιμα του Πόντου

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Ο Χειμώνας που σε διάφορα μέρη του Πόντου λεγόταν ο Χειµός ή Χειµωγκός περιλαμβάνει τους μήνες Δεκέμβριο – ...