Μεγάλη ικανοποίηση επικρατεί στην μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα των τριών Γενικών Λυκείων και του Μουσικού Λυκείου Πτολεμαΐδας, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των τελειοφοίτων μαθητών που συμμετείχαν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις πέτυχε την εισαγωγή της στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.
Την χαρά του για το γεγονός ότι εισάγονται στο πανεπιστήμιο όλοι ανεξαιρέτως οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις είτε ως τελειόφοιτοι είτε ως απόφοιτοι, εξέφρασε μιλώντας στο «e-ptolemeos.gr» ο διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας Παύλος Ταγτεβερενίδης. «Είχαμε απόλυτη επιτυχία, πέρασαν και οι 35 φετινοί τελειόφοιτοι. Και το σημαντικότερο, που μάς χαροποιεί ακόμη περισσότερο, είναι το ότι το σύνολο των μαθητών μας έχουν περάσει στις σχολές των πρώτων επιλογών τους. Παρ’ όλο που είμαστε καταχωρημένοι στη συνείδηση του κόσμου ως Μουσικό Σχολείο και ότι είμαστε καλοί στα μουσικά μαθήματα και στη διοργάνωση εκδηλώσεων και γιορτών, αποδεικνύεται ότι οι επιδόσεις των μαθητών μας είναι εξίσου υψηλές και ανταγωνιστικές», συμπλήρωσε, αφού: τρία άτομα πέρασαν σε Φαρμακευτική σχολή, δύο σε Βιολογικό, ένα σε Νομική, ένα Χημικών Μηχανικών, 2 σε Μαθηματικό και Φυσικό, 4 σε Οικονομικές Σχολές του ΠΑΜΑΚ, ενώ πλειάδα παιδιών πέρασε σε παιδαγωγικές σχολές.
Μεγάλη ικανοποίηση επικρατεί και στο 1ο ΓΕΛ Πτολεμαΐδας, καθώς σύμφωνα με τον διευθυντή του σχολείου Μανώλη Κουρκούτη «είναι εξαιρετική η εικόνα στο 1ο ΓΕΛ, καθώς φέτος έδωσαν πανελλήνιες εξετάσεις 114 μαθητές και οι 104 πέρασαν στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.» Από αυτούς πέρασαν στο Πολυτεχνείο 24 άτομα, εκ των οποίων 7 σε Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανολόγοι Μηχανικοί 4 κλπ., 12 άτομα εισήχθησαν σε σχολές Υγείας, εκ των οποίων ένα στην Ιατρική, ένα σε Οδοντιατρική, ένα στην Κτηνιατρική, 3 σε Μαιευτική. Σε Οικονομικές σχολές πέρασαν 27 άτομα, 9 σε Γεωπονικές σχολές, 10 σε Φυσικομαθηματικές σχολές, 5 σε Παιδαγωγικές σχολές, 7 σε σχολές Πολιτικών Επιστημών, 11 πέρασαν σε σχολές Πληροφορικής, 9 σε σχολές Ανθρωπιστικών σπουδών (Φιλολογία, Ψυχολογία, Ιστορικό ή Αρχαιολογίας κλπ.), ενώ 2 σε Νομική.
Σε καλές σχολές
Χαμόγελα επικρατούν και στο 2ο ΓΕΛ Πτολεμαΐδας, καθώς σύμφωνα με τη διευθύντρια του σχολείου Δέσποινα Ιωαννίδου «από τους 104 υποψηφίους των πανελλαδικών πέρασαν στο πανεπιστήμιο οι 94, και μάλιστα σε καλές σχολές. Σαν σχολείο είμαστε χαρούμενοι και απόλυτα ικανοποιημένοι από τους μαθητές μας γιατί οι περισσότεροι πέτυχαν στις σχολές που ήθελαν». Φέτος υπήρχαν πολλοί μαθητές που ήθελαν να μπουν στο Πολυτεχνείο και οι περισσότεροι τα κατάφεραν, καθώς 28 μαθητές πέρασαν σε Πολυτεχνικές σχολές που ήταν και η πρώτη τους επιλογή. Επτά πέρασαν σε σχολές Υγείας (Κτηνιατρική, Νοσηλευτική, Μαιευτική κλπ.), σε Οικονομικές σχολές πέρασαν 12 μαθητές του σχολείου, αρκετοί εισάγονται σε σχολές Φιλολογίας, Ψυχολογίας κλπ. και αρκετοί στο Μαθηματικό, Φυσικό κλπ.
Η κ. Ιωαννίδου εξέφρασε τα συγχαρητήριά της σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες του 2ου ΓΕΛ που πέρασαν στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, στους γονείς τους που ήταν δίπλα τους, αλλά και στους καθηγητές του σχολείου που με τη συμμετοχή και συνεργασία τους βοήθησαν τα παιδιά να πετύχουν τους εκπαιδευτικούς τους στόχους. Όσο για τα παιδιά που δεν πέρασαν είπε πως «πρέπει να ξέρουν ότι τώρα αρχίζουν όλα, τίποτα δεν τελείωσε, λύσεις πάντα υπάρχουν για να πετύχουν τα όνειρα και τους στόχους τους».
Μεγάλη χαρά επικρατεί και στο 3ο ΓΕΛ, το Λύκειο που είχε φέτος τους περισσότερους αριστούχους των πανελληνίων εξετάσεων από τα Λύκεια της Πτολεμαΐδας, για τις σημαντικές επιτυχίες των μαθητών του, όπως δήλωσε ο διευθυντής του σχολείου Σάββας Μαυρόπουλος. Καθώς, πέρασε στο πανεπιστήμιο το 95% όσων συμμετείχαν στις φετινές εξετάσεις. Συγκεκριμένα από τους 158 τελειόφοιτους και απόφοιτους που έδωσαν πανελλαδικές πέρασαν οι 140. Από τους παλιούς απόφοιτους μία πέρασε Ιατρική, ενώ ο φετινός αριστούχος Μιχάλης Δαδόπουλος εισάγεται στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του ΑΠΘ, 1 σε Φαρμακευτική, δύο Μηχανολόγων Μηχανικών και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, 4 Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, 1 Χημικών Μηχανικών, 5 Πολιτικών Μηχανικών, 3 σε Αρχιτεκτονική σχολή, 1 σε Νομική, 2 σε Βιοατρικών Επιστημών, 4 σε Εργοθεραπείας και Μαιευτική, 5 σε Φυσικομαθηματικές σχολές, 5 σε Παιδαγωγικές σχολές, ενώ πολλοί είναι αυτοί που πέρασαν σε Οικονομικές σχολές.