Σκληρή κριτική στη δημοτική αρχή Κοκκαλιάρη για τα όσα διαδραματίστηκαν στη συνεδρίασητου Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, με αφορμή τη συζήτηση για το Ληξιαρχείο της Αιανής, ασκεί με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Λάζαρος Μαλούτας, τονίζοντας πως για άλλη μία φορά γίναμε «στο ίδιο έργο θεατές».
Ο κ. Μαλούτας υποστηρίζει πως η δημοτική αρχή ακολουθώντας την πάγια τακτική της «ξέχασε» τους κανόνες της δημοκρατίας στον ρόλο της διοίκησης και της αντιπολίτευσης, ενώ σημειώνει πως οι κάτοικοι της Αιανής αντιλήφθηκαν από κοντά την τακτική του Δημάρχου σε μια σειρά ζητημάτων.
Η ανάρτηση Μαλούτα έχει ως εξής:
ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ
Στη χθεσινή συζήτηση για την κατάργηση του Ληξιαρχείου Αιανής, η δημοτική αρχή Κοκκαλιάρη συνέχισε για άλλη μία φορά την πάγια τακτική της, “ξεχνώντας” τους κανόνες της δημοκρατίας στον ρόλο της διοίκησης και της αντιπολίτευσης.
Για άλλη μια φορά λοιπόν η δημοτική αρχή :
@ Κρύβεται πίσω από έργα της Περιφέρειας (αρδευτικό βόρειας ζώνης)
@ Προσπαθεί να ξεχάσει τις προεκλογικές της εξαγγελίες (eco-θέρμανση)
@ Πετάει την μπάλα στην εξέδρα μιλώντας για άσχετα θέματα (Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα).
@ Δεν έχει την γενναιότητα να αποδεχτεί τις πράξεις της και τις συνέπειές τους
@ Θέτει συχνά, όπως χθες, προσχηματικά και διαδικαστικά εμπόδια στις ψηφοφορίες στο δημοτικό συμβούλιο.
@ Προσπαθεί, ανεπιτυχώς βέβαια, να συμψηφίσει τις επιλογές της με επιλογές προηγούμενων δημοτικών αρχών (επικαλούνται το Ληξιαρχείο Ελλησπόντου όπου κανένας δεν πήρε απόφαση να κλείσει και κανένας δεν αντέδρασε για τη μη λειτουργία του).
Στο ίδιο έργο θεατές λοιπόν.
Τα είδαμε, τα βλέπουμε, θα τα ξαναδούμε στο μέλλον !
Χθες το αντιλήφθηκαν ξεκάθαρα οι συνδημότες της Αιανής, που κατέκλυσαν το Κοβεντάρειο.
Όλα αυτά βεβαίως θα συνεχίζονται μαζί με την ακάματη προσπάθεια να οικειοποιούνται το έργο μας.