Το Επιμελητήριο Κοζάνης, σε συνεργασία με τους Εμπορικούς Συλλόγους της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης και τα Κέντρα Ανάπτυξης Δεξιοτήτων Κοζάνης, πραγματοποίησε το δεύτερο σεμινάριο της σειράς εκπαίδευσης στις πωλήσεις, το απόγευμα της Τετάρτης 17 Σεπτεμβρίου 2025, στο αμφιθέατρο «Πέτρος Τόττης» στο παράρτημα του ΕΒΕ στην Πτολεμαίδα.
Οι θεματικές ενότητες αφορούσαν καθημερινές προκλήσεις στη λιανική πώληση, με έμφαση σε εργαλεία marketing, αξιοποίηση των social media και διαχείριση άγχους, ενώ παρουσιάστηκαν σενάρια και τεχνικές για την αντιμετώπιση δύσκολων πελατών και καταστάσεων. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν σύγχρονες πρακτικές πωλήσεων, όπως η πολυκαναλική εμπειρία πελάτη και οι εξατομικευμένες προτάσεις μέσω των ψηφιακών καναλιών.
Το σεμινάριο αποτέλεσε τη συνέχεια του πρώτου εισαγωγικού προγράμματος, εστιάζοντας αυτή τη φορά σε εφαρμογές που μπορούν να αξιοποιηθούν άμεσα στην επαγγελματική καθημερινότητα. Η συμμετοχή ήταν δωρεάν και στους παρευρισκόμενους χορηγήθηκε βεβαίωση παρακολούθησης.
Ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Κοζάνης και πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας, Θεόδωρος Βυθούλκας, δήλωσε στην κάμερα του e-ptolemeos.gr ότι η μεγάλη συμμετοχή και το αυξημένο ενδιαφέρον του κοινού αναδεικνύουν τη σημασία τέτοιων δράσεων, οι οποίες, όπως είπε, «βοηθούν τους επαγγελματίες να επιμορφώνονται και να προχωρούν μπροστά».
Η δράση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη των Κέντρων Ανάπτυξης Δεξιοτήτων & Απασχόλησης Κοζάνης και με συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο του προγράμματος «Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης 2021–2027».