Κορυφώνεται η κίνηση στα ντόπια κρεοπωλεία της Πτολεμαΐδας και της Εορδαίας, γενικότερα, για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Ήδη από την Τετάρτη ο κόσμος σχηματίζει …ουρές στα κρεοπωλεία προκειμένου να έχει όλα τα απαραίτητα για το τραπέζι του ρεβεγιόν των Χριστουγέννων αλλά και για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
Μιλώντας στον «Π» ο Ευάγγελος Κοντάκας από το Κρεοπωλείο ΛΟΥΚΑΣ στην Πτολεμαΐδα, τόνισε πως η εορταστική κίνηση ξεκίνησε να είναι αρκετή ήδη από την Τετάρτη και αναμένεται να κορυφωθεί την Παρασκευή, όπου τα μαγαζιά βάση ωραρίου Εμπορικού Συλλόγου, θα είναι ανοιχτά μέχρι τις 4 το απόγευμα.
«Ο κόσμος είναι η αλήθεια πως περίμενε να πάρει το δώρο των Χριστουγέννων για να βγει στην αγορά και να κάνει τις απαραίτητες αγορές του. Η κίνηση έχει ξεκινήσει και έχουμε αρκετές παραγγελίες», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Επίσης, τόνισε πως η συγκυρία του κορωνοϊού οδηγεί αρκετό κόσμο στο να κάνει τηλεφωνικές παραγγελίες ώστε να πηγαίνει να τα παραλαμβάνει με ασφάλεια, χωρίς να συνωστίζεται. «Ο όγκος των παραγγελιών είναι μεγάλος, υπάρχει μεγάλος όγκος παραγγελιών και εξυπηρετείται ο κόσμος κανονικά με ασφάλεια», σημειώνει επίσης.
Αναφορικά με το τι επιλέγει ο κόσμος, περισσότερο, για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, ο κ. Κοντάκας αναφέρει πως το χοιρινό είναι ο βασιλιάς του Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού, με τιμές που ξεκινάνε από 5 ευρώ το κιλό (με κόκαλο).
Επίσης, αρκετοί επιλέγουν αρνάκι ή και κατσικάκι, με τιμές περί τα 12 ευρώ το κιλό, που είναι αυξημένες σε σχέση με πέρυσι, λόγω συγκυρίας και ανόδου των τιμών στα πάντα στη χώρα (ζωοτροφές κ.λπ.), όπως τονίζει.
Από το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι δεν λείπουν και τα πιο σπέσιαλ εδέσματα, όπως γεμιστά χοιρινά, ρολά, μαριναρισμένα κρέατα, ποικιλίες σε λουκάνικα κ.ο.κ.
Ο ίδιος, τέλος, εύχεται «χρόνια πολλά με υγεία και χαρά», σε όλο τον κόσμο.