Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Αγροτικά > ProudFarm: Στην Κοζάνη η πρώτη στον κόσμο θερμοκοιτίδα δημιουργίας αιγοπροβάτων

ProudFarm: Στην Κοζάνη η πρώτη στον κόσμο θερμοκοιτίδα δημιουργίας αιγοπροβάτων

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Η πρώτη θερμοκοιτίδα στον κόσμο με το όνομα Proudfarm που αναλαμβάνει τη δημιουργία επιχειρημένων αιγοπροβάτων, βρίσκεται στην Ελλάδα και ποιο συγκεκριμένα στην Κοζάνη, η οποία πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία στα μέσα του 2021. Η ιδέα, η υλοποίηση και η διαχείριση της θερμοκοιτίδας ανοίκουν σε μια καινοτόμο πενταμελή ομάδα αιγατοπροβατοτρόφων από την Κοζάνη, τα μέλη της οποίας ανέλαβαν την πρόκληση να αναπτύξουν ένα καινούριο μοντέλο ένταξης νέων ανθρώπων στον κτηνοτροφικό τομέα .

Ένα μοντέλο που θα επιτρέψει τόσο στους νέους που δεν διαθέτουν κεφάλαια  και γνώσεις να ασχοληθούν με την την αιγατοπροβατοτροφία, όσο και στον κτηνοτροφικό τομέα της περιοχής να ενισχυθεί και να ανανεωθεί ηλικιακά. “Το ξεκίνημα μιας μικρής εκμετάλλευσης για έναν νέο που θέλει να ενταχθεί στον κτηνοτροφικό τομέα στοιχίζει στην καλύτερη περίπτωση 150.000 ευρώ και τουλάχιστον δύο χρόνια συνεχούς αγώνα για την υλοποίηση των εγκαταστάσεων, τον εξοπλισμό τους, την είσοδο των ζώων και την έναρξη της παραγωγικής διαδικασίας, καθώς και την απολογή των πρώτων κερδών.

διαβάστε περισσότερα στο ypaithros.gr

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Συνάντηση Κασαπίδη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: «Ήδη προετοιμάζονται μέτρα (νέοι γεωργοί), με υπερδέσμευση πόρων από την επόμενη περίοδο που θα προκηρυχθούν φέτος»

Κοινοποίησε το.... Facebook Twitter Print email Από τη συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με το Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και ...