Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Ενέργεια > «PROUD FARM»: Στην Κοζάνη η πρώτη ενεργειακή κοινότητα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα

«PROUD FARM»: Στην Κοζάνη η πρώτη ενεργειακή κοινότητα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

του Νίκου Αβουκάτου

Μια ομάδα κτηνοτρόφων από την Κοζάνη ακολουθεί τον δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης. Για τη φιλοσοφία και τις καινοτόμες ιδέες της, η «Proud Farm» απέσπασε το 1ο Βραβείο στα φετινά Venture Impact Award. Πρόσφατα, η Ομάδα Παραγωγών Proud Farm προχώρησε στην ίδρυση Ενεργειακής Κοινότητας μη κερδοσκοπικού σκοπού Δυτικής Μακεδονίας, αιτούμενη τη λειτουργία φωτοβολταϊκού συστήματος 300 KW.

Πρόκειται για μία ενεργειακή κοινότητα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, βασισμένη στο όραμά των νέων κτηνοτρόφων για μια βιώσιμη κτηνοτροφική παραγωγή, με σεβασμό στο περιβάλλον και την κοινωνία.

«Αισθανόμαστε υπερήφανοι, καθώς μόλις ολοκληρώσαμε τις διαδικασίες σύστασης της κοινότητας. Το επόμενο βήμα είναι η αίτηση άδειας για τη λειτουργία ενός φωτοβολταϊκού συστήματος ισχύος 300 κιλοβάτ», τόνισε στη Greenagenda.gr το ιδρυτικό μέλος της Ομάδας, Νίκος Κολτσίδας.

Όπως εξήγησε ο κ. Κολτσίδας, «για εμάς η ενέργεια αποτελεί κοινωνικό αγαθό, εξυπηρετεί τη βιώσιμη ευημερία (Sustainable Prosperity) των κοινωνιών και ο στόχος της ίδρυσης της ενεργειακής κοινότητας συνάδει απόλυτα με τον αγώνα μας για τον περιορισμό των ενεργειακών και διατροφικών εξαρτήσεων».

Οι Ενεργειακές Κοινότητες οι οποίες έχουν δημιουργηθεί στη χώρα μας είναι αρκετές, αλλά αυτή της Proud Farm θα είναι η πρώτη μη κερδοσκοπικού σκοπού.

Σκοπός της Ομάδας είναι η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της κτηνοτροφικής παραγωγής, η μείωση του ενεργειακού κόστους. Επόμενο βήμα είναι η μείωση του κόστους παραγωγής των φιλοξενούμενων στην θερμοκοιτίδα, ενώ, αξιοποιώντας τα κέρδη, θα προχωρήσει στη δημιουργία μονάδας βιοαερίου.

«Ο μη κερδοσκοπικός χαρακτήρας της ενεργειακής κοινότητας της επιτρέπει τη συνεχή επένδυση στην ενεργειακή της αναβάθμιση, από τα κέρδη της παραγωγής και διανομής της ενέργειας. Της επιτρέπει, επομένως, να βρίσκεται πάντα συγχρονισμένη με τις τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα της παραγωγής ενέργειας από τις ΑΠΕ», ανέφερε ο κ. Κολτσίδας.

Πηγή: http://greenagenda.gr/

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Ανοιχτή Επιστολή Για την Μετεγκατάσταση της Ακρινής από τους Θ. Καζαντσίδη, Κ. Πουτακίδη, Ειρ. Καρατόσιου, Γ. Αντωνιάδη και Ν. Ατματσίδη: «Δίκαιη μετάβαση δεν μπορεί να υπάρξει, χωρίς να έχει προηγηθεί η μετεγκατάσταση της Ακρινής»

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Ανοιχτή επιστολή για τη μετεγκατάσταση της Ακρινής, υπογράφουν, ο πρόεδρος της Κοινότητας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ανέργων και ...