Αρχική > Ενέργεια > ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και ΠΟΣ/ΔΕΗ προσέφυγαν στο ΣτΕ κατά της μείωσης του ειδικού τιμολογίου των εργαζομένων

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και ΠΟΣ/ΔΕΗ προσέφυγαν στο ΣτΕ κατά της μείωσης του ειδικού τιμολογίου των εργαζομένων

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

ΑΝΤ. ΚΑΡΡΑΣ, Γ.Γ. ΓΕΝΟΠ: «ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ» 

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας Κατέθεσαν τα σωματεία της ΓΕΝΟΠ / ΔΕΗ και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΠΟΣ/ΔΕΗ, αίτηση ακύρωσης κατά της απόφασης μείωσης του Ειδικού Τιμολογίου του Προσωπικού της ΔΕΗ.

Η εν λόγω απόφαση είχε ληφθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ, μετά από αντίστοιχη απόφαση της κυβέρνησης, με βάση την οποία, μειώνεται η από την εφαρμογή του ειδικού τιμολογίου προσωπικού έκπτωση στη χρέωση των καταναλώσεων ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία δεν δύναται να υπερβαίνει το 30%

Μιλώντας στον «Π» ο γενικός γραμματέας της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Αντώνης Καρράς, τόνισε πως στόχος των δύο ομοσπονδιών από την εν λόγω κίνηση είναι να επανέλθει το χαμηλό τιμολόγιο στην πρότερη κατάσταση, τονίζοντας πως η απόφαση έχει επιφέρει σημαντική μείωση στην παρεχόμενη έκπτωση, μιας και από το 70% έπεσε στο 30%.

Ο κ. Καρράς επισημαίνει επίσης ότι υπάρχει σημαντική διαφορά αφού τώρα οι πολίτες της Πτολεμαΐδας, π.χ., έχουν πιο φθηνό ρεύμα από τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.

Οι ομοσπονδίες των εργαζομένων και των συνταξιούχων της ΔΕΗ ελπίζουν στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, ωστόσο επισημαίνεται ότι δεν καταργείται αλλά μειώνεται η Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, ζητώντας από το δικαστήριο να κατανοήσει ότι η εν λόγω απόφαση είναι αντισυνταγματική.

«Είναι δύσκολο αλλά θα το επιδιώξουμε και θα το διεκδικήσουμε επειδή είναι δίκαιο. Ήταν ένα ηθικό κομμάτι των εργαζομένων για όσα έδωσαν αυτά τα χρόνια στην  κοινωνία και στην Ελλάδα και στους Έλληνες», κατέληξε ο κ. Καρράς.

 

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

SELF TEST: Τι κάνω εάν βγει θετικό το τεστ; Που να απευθύνονται για 2ο επιβεβαιωτικό τεστ οι πολίτες της ΠΕ Κοζάνης

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Τι κάνω εάν βγει θετικό το τεστ; Δείτε τις οδηγίες από την επίσημη σελίδα της κυβέρνησης https://self-testing.gov.gr/: Πατήστε εδώ για ...