Αρχική > Slider > Προς ιδιωτικοποίηση τα αεροδρόμια Κοζάνης & Καστοριάς

Προς ιδιωτικοποίηση τα αεροδρόμια Κοζάνης & Καστοριάς

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

  • Με απόφαση Σπίρτζη για αποκρατικοποίηση κι άλλων 21 περιφερειακών αεροδρομίων

Προς αποκρατικοποίηση οδεύουν άλλα 23 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας μας, μεταξύ των οποίων τα αεροδρόμια Κοζάνης και Καστοριάς, σύμφωνα με σχετική απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα  της Κυβέρνησης στις 25 Οκτωβρίου 2018.

Τα 23 αεροδρόμια που, με βάση την απόφαση Σπίρτζη, πρόκειται να ιδιωτικοποιηθούν είναι συγκεκριμένα τα εξής: Αλεξανδρούπολης, Ιωαννίνων, Κοζάνης, Καστοριάς, Ν. Αγχιάλου, Καλαμάτας, Άραξου, Λήμνου, Χίου, Ικαρίας, Σκύρου, Μήλου, Νάξου, Πάρου, Σύρου, Καλύμνου, Αστυπάλαιας, Σητείας, Λέρου, Κάσου, Καρπάθου, Κυθήρων και Καστελόριζου.

Στην απόφαση αυτή τονίζεται ότι η εξέλιξη αυτή «είναι αναγκαία για λόγους δημοσίου συμφέροντος, που συνδέονται με την τουριστική ανάπτυξη της χώρας και την αύξηση του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος, η διερεύνηση των δυνατοτήτων ανάπτυξης των 23 αεροδρομίων της χώρας των οποίων η διαχείριση λειτουργίας γίνεται από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας (ΥΠΑ).»

Σημειώνεται επίσης ότι στόχος αυτής της διερεύνησης είναι η προετοιμασία και κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπτυξης των ως άνω αεροδρομίων, λαμβάνοντας υπόψη τα λειτουργικά στοιχεία τους καθώς και τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού τους. Αναφέρεται επίσης ότι στα πλαίσια της διερεύνησης αυτής κρίνεται αναγκαία και η εξέταση εναλλακτικών σχεδίων αξιοποίησης περιλαμβανομένων και σεναρίων Παραχώρησης καθώς και μέσω ανάθεσης Σύμβασης Αξιοποίησης μέσω Σύμπραξης μεταξύ Δημοσίου και Ιδιώτη.

Ο υπουργός Υποδομών & Μεταφορών κ. Σπίρτζης στην απόφασή του τονίζει ότι η Διεύθυνση Συγκοινωνιών και Υποδομών με Σύμβουλο Παραχώρησης (Δ16) ως καθ’ ύλην αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την ωρίμανση προς δημοπράτηση Έργων Παραχώρησης, διαθέτει την εμπειρία και τεχνογνωσία για να φέρει σε πέρας ένα παρόμοιο εξειδικευμένο εγχείρημα.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης των δυνατοτήτων ανάπτυξης των 23 αεροδρομίων των οποίων η διαχείριση και λειτουργία γίνεται με μέριμνα της ΥΠΑ, η Διεύθυνση Συγκοινωνιών Υποδομών με  Σύμβαση παραχώρησης μπορεί να υποβοηθηθεί από Σύμβουλο Ανάπτυξης και Οργάνωσης Μικρού και Μεσαίου μεγέθους αεροδρομίων, νομικό και χρηματοοικονομικό Σύμβουλο εγνωσμένης εμπειρία στο αντικείμενο.

 

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη