Αρχική > Slider > «Η πρώην ανατροπή ενός νυν Περιφερειάρχη» – Γράφει ο Τάσος Φούντογλου

«Η πρώην ανατροπή ενός νυν Περιφερειάρχη» – Γράφει ο Τάσος Φούντογλου

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Οι ανατροπές τελειώνουν μια μέρα με μεγάλο κρότο. Καρατσεκαρισμένο και καραεπιβεβαιωμένο από όλες τις βιβλιογραφικές αναφορές .Κάπως έτσι μας τελείωσε και η προεκλογική ανατροπή του κυρ Περιφερειάρχη μας. Βαρύγδουπα λόγια, μεγάλες υποσχέσεις, εύκολοι τσαμπουκάδες και στο δια ταύτα τίποτα.

Είναι αυτές οι λέξεις που έχουν χάσει πια το νόημα τους. Σαν τις χειράμαξες ένα πράγμα που μπορούν να κουβαλάνε από ράβδους χρυσού μέχρι και μια ντάνα κοπριά. Το ζήτημα δεν είναι τι λέξη χρησιμοποιείς για να εντυπωσιάσεις αλλά τι νόημα αποδεικνύεται πως έχουν αυτές οι λέξεις. Γιατί η λέξη ανατροπή είναι βαρυφορτωμένη λέξη. Γεμάτη προσδοκίες αλλαγής και προοπτικές καλύτερων ημερών.

Που χου ανατροπή σημαίνει επιλέγω δίπλα μου τους καλύτερους. Φευ. Μας μπαστακώθηκαν οι ίδιοι και οι ίδιοι. Ανατροπή σημαίνει παίρνω πρωτοβουλίες για να μειώσω την ανεργία και να συμβάλλω στην παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής. Φευ. Οι ίδιες ανοησίες για τους ΔΕΗτζίδες που στηρίζουν την τοπική οικονομία, να έρθουν φοιτητές να επιδοτήσουν την καλοπέρασή μας, να χτίσουμε ντουβάρια από τα λεφτά των ευρωπαίων και τα ίδια φαιδρά που ακούμε τόσα χρόνια τώρα. Ανατροπή σημαίνει σχεδιάζω και υλοποιώ. Φευ. Λογική θυρωρού και μάλιστα σε τριτοκλασάτη πολυκατοικία. Ανατροπή σημαίνει κομίζω νέο ήθος στην διαχείριση τουδημόσιου χρήματος. Φευ.

Καταθέσεις χρημάτων σε προσωπικούς λογαριασμούς, επιδοτήσεις πανηγυριών και «πολιτιστικών συλλόγων», δέσμευση χρημάτων από τον τοπικό πόρο ανάπτυξης για να έρθουνε γιατροί. Ανατροπή σημαίνει κινητοποιώ παραγωγικές δυνάμεις της περιοχής, εμπνέω και συντονίζω συνεργατικές πρωτοβουλίες, αξιοποιώ ότι καλύτερο υπάρχει στο τοπικό ανθρώπινο δυναμικό. Φευ.

Ανακύκλωση της μετριότητας, ισορροπίες κομματικής σχοινοβασίας και δημόσιες σχέσεις με τους βουλευτάδες της μιας όχθης για το αυριανό ρεσάλτο. Ανατροπή σημαίνει καταθέτω όραμα για τον υγειονομικό χάρτη της περιοχής, επιστρατεύω τους έχοντες την γνώση προκειμένου να ενημερώσουν την τοπική κοινωνία για τα οφέλη των αλλαγών, πιέζω τους κυβερνητικούς παράγοντες για στοχευμένες πολιτικές που θα επιταχύνουν την υλοποίηση του οράματος μου και επιτέλους υλοποιώ με μεθοδικά και προσεκτικά βήματα. Φευ. Διαλυμένα νοσοκομεία, τριτοκοσμικές συνθήκες, εμβαλωματικές λύσεις, ταξιδάκια στην Αθήνα και ξανα μανά δημόσιες σχέσεις.

Ανατροπή γενικώς σημαίνει αναλαμβάνω το έτος μηδέν – αν είσαι και λίγο ψωνισμένος και πιστεύεις πως είσαι η μετενσάρκωση του Ροβεσπιέρου – και το έτος ένα έχω να επιδείξω έργο και βασικές αλλαγές σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής . Ανατροπή πάντως δεν σημαίνει πως χρησιμοποιώ την αυτοδιοίκηση για να προετοιμάσω το επόμενο πολιτικό μου βήμα.

Και σίγουρα ανατροπή δεν σημαίνει πως εξακολουθούν να υπάρχουν πολίτες που είναι έτοιμοι να στο επιτρέψουν μετά βαΐων και κλάδων…

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Τάσος Φούντογλου

Eιδικός Νεφρολόγος, Πολιτικός Επιστήμονας, MSc