Το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, το οποίο παρουσιάστηκε πρόσφατα στη ΔΕΘ από τον Πρόεδρο του κόμματος, Νίκο Ανδρουλάκη, εξειδίκευσαν την Δευτέρα το απόγευμα στην Κοζάνη στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την παρουσία κλιμακίου στην περιοχή.
Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ παραχώρησαν αρχικά συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, ενώ ακολουθήσε ενημέρωση στελεχών και φίλων σε ανοιχτή συζήτηση.
Ο Θανάσης Γλαβίνας, ο Δημήτρης Σαρηγιαννίδης και ο Γιάννης Κυανίδης, παρουσία του Πάρι Κουκουλόπουλου και της Όλγας Μαρκογιαννάκη, μίλησαν για ένα άκρως κοστολογημένο πρόγραμμα με στόχο την πολιτική αλλαγή στη χώρα, ενώ επέμειμαν πως το αίτημα του Νίκου Ανδρουλάκη για άμεση προσφυγή στις κάλπες κερδίζει όλο και περισσότερο την εμπιστοσύνη των πολιτών.
Με επίκεντρο το δημογραφικό, τη βιώσιμη και ανθεκτική οικονομία, τη μείωση ανισοτήτων και την ενίσχυση των εισοδημάτων, το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ θα αποτελέσει, σύμφωνα με τα στελέχη του κόμματος, το εργαλείο για να πειστούν οι πολίτες πως υπάρχει απάντηση για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας.
Στο κομμάτι της ενέργειας έγινε λόγος για πρωτοφανές χάος με την ανάπτυξη των ΑΠΕ και τη «βίαιη απολιγνιτοποίηση», ενώ τονίστηκε πως το ΠΑΣΟΚ προτείνει την παραμονή του λιγνίτη στο μείγμα καυσίμου για λόγους ασφαλείας.
Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ υποστήριξαν πως υπάρχει πλήρης εμπαιγμός της κυβέρνησης με την επιλογή της απολιγνιτοποίησης, με αποτέλεσμα μια περιοχή όπως η Δυτική Μακεδονία να δεινοπαθεί και η Τηλεθέρμανση να βρίσκεται στον αέρα.
Σε ότι έχει να κάνει με την καύση των απορριμμάτων το σχέδιο χαρακτηρίστηκε ανεδαφικό και μη αποδεκτό με πρόταση του ΠΑΣΟΚ να είναι η μεταφορά του στόχου της ταφής για κάτω από το 10%, το 2035.
Ο Πάρις Κουκουλόπουλος, φέρνοντας τη συζήτηση σε τοπικό επίπεδο τόνισε πως η Δυτική Μακεδονία είναι η κορωνίδα των αποτυχιών για την κυβέρνηση, μιλώντας για διπλές και τριπλές κωλοτούμπες του Πρωθυπουργού.
Η Όλγα Μαρκογιαννάκη τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα με στόχο μια Ελλάδα για όλους.