Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Πρεμιέρα μαθημάτων σήμερα στα λύκεια του Ν. Κοζάνης – Κάτω από 1% η θετικότητα στα self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Πρεμιέρα μαθημάτων σήμερα στα λύκεια του Ν. Κοζάνης – Κάτω από 1% η θετικότητα στα self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Με σχετικά χαμηλή θετικότητα, κάτω από 1%, άνοιξαν σήμερα Δευτέρα τα λύκεια στο Νομό Κοζάνης.

Οι μαθητές και οι καθηγητές, που έπρεπε να προσέλθουν στις τάξεις έχοντας κάνει το self test, το οποίο θα έπρεπε να είναι αρνητικό, όπως και το έκαναν, καθώς τα είχαν προηγουμένως προμηθευτεί από τα φαρμακεία του Νομού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, στους μαθητές το ποσοστό θετικότητας στον κορωνοϊό είναι στο 0,5%, ενώ στους εκπαιδευτικούς στο 0,7%.

Αυτα είναι τα στοιχεία κατά την πρώτη ώρα προσέλευσης στο μάθημα, με την πιθανότητα κάτι να τροποποιηθεί, πιθανώς, αν κάποιοι μαθητές προσήλθαν κατά τη δεύτερη ώρα.

Σε ό,τι αφορά την προσέλευση στις τάξεις, η δ/ντρι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δ . Παπαδοπούλου, σημειώνει στον «Π» πως αυτή ήταν ικανοποιητική, λέγοντας επίσης, ότι υπήρχαν και απόντες που δεν είναι γνωστός ο λόγος της απουσίας τους.

Ερωτηθείς αναφορικά με την πιθανή επιφυλακτικότητα κάποιων γονέων ως προς τη διαδικασία, ο ίδια απάντησε ότι στους γονείς που εξέφρασαν επιφυλάξεις, η απάντηση που δίνεται είναι ότι το σχολείο θα πρέπει να εφαρμόσει τις διατάξεις που προβλέπονται.
Το μόνο σίγουρο έιναι ότι μαθητής δεν μπορεί να προσέλθει στο μάθημα αν δεν επιδείξει τη σχετική κάρτα.

«Το θετικό είναι ότι σε επίπεδο δηλώσεων υπάρχουν σχετικά χαμηλές θετικότητες, ελπίζουμε αυτό να επιβεβαιωθεί και τις επόμενες ημέρες», κατέληξε.

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Τι έδειξαν τα 437 rapid test που έγιναν σήμερα στο ΛΚΔΜ

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Παρά τη χαλαρότητα που υπήρξε κατά τη διάρκεια των αργιών του Πάσχα, στο εργάσιμο τριήμερο που ακολούθησε, φάνηκε ...