Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Πράσινο φώς από το Περιφερειακό Συμβούλιο για την μετατροπή της ΑΝΚΟ σε αναπτυξιακό οργανισμό

Πράσινο φώς από το Περιφερειακό Συμβούλιο για την μετατροπή της ΑΝΚΟ σε αναπτυξιακό οργανισμό

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

«Ναι» στη μετατροπή της ΑΝΚΟ σε αναπτυξιακό οργανισμό, είπε σήμερα κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για τις περαιτέρω διαδικασίες οι οποίες έχουν αποφασισθεί από τη Γ.Σ. της εταιρείας τις τελευταίες ημέρες του προηγούμενου έτους.

Όπως είχε αποκαλύψει ο «Π» από τις 8 Ιανουαρίου, η ΑΝΚΟ επιλέγει τη μετατροπή της σε αναπτυξιακό οργανισμό ώστε να μπορέσει να συμβάλει περαιτέρω στην αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής και τη διαχείριση σειράς αναπτυξιακών προγραμμάτων, αλλά και να παίξει σημαντικό ρόλο στην επόμενη προγραμματική περίοδο 2021-2027.

Στη συνεδρίαση έδωσαν απαντήσεις οι τρεις Διευθυντές της ΑΝΚΟ κ.κ. Σιδηρόπουλος, Γκίνης και Πατσιλιάς, οι οποίοι εξήγησαν τι ακριβώς θα συμβεί το επόμενο διάστημα με την αποχώρηση των συνεταιρισμών αλλά και των ΕΒΕ από τη μετοχική σύνθεση της εταιρείας.

Όπως αναφέρθηκε οι μετοχές αυτές(περίπου 16%) θα οδηγηθούν κυρίως στο Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο θα αυξήσει το χαρτοφυλάκιο του περίπου στο 31%, ενώ στο 20% θα παραμείνει η Περιφέρεια.

Στο 40% θα μείνει το μετοχικό πακέτο της ΠΕΔ η οποία συμφώνησε με την μετατροπή, δεν ενδιαφέρθηκε όμως για την απόκτηση περαιτέρω μετοχών.

Ζήσης Πιτσιάβας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ζήσης Πιτσιάβας