Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Πόσα σχολεία βρίσκονται σήμερα σε κατάληψη στη Δ. Μακεδονία – Το 2ο ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας από την ΠΕ Κοζάνης

Πόσα σχολεία βρίσκονται σήμερα σε κατάληψη στη Δ. Μακεδονία – Το 2ο ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας από την ΠΕ Κοζάνης

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Συνολικά δέκα εννέα (19) σχολεία τελούσαν υπό κατάληψη χθες Πέμπτη στη Δυτική Μακεδονία, ενώ μόλις ένα (1) εξ αυτών αφορούσε στην ΠΕ Κοζάνης, με βάση στοιχεία από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας. Πρόκειται για το 2ο ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας, το οποίο συνεχίζει για τρίτη ημέρα την κατάληψή του με κύριο ζητούμενο το στεγαστικό πρόβλημα που θέλουν οι μαθητές.

Τα περισσότερα σχολεία που τελούσαν σήμερα από κατάληψη ήταν στην ΠΕ Φλώρινας (δέκα τον αριθμό), ενώ από τέσσερα σχολεία για τις ΠΕ Γρεβενών και Καστοριάς.

Ένα μέρος των αιτημάτων των μαθητών άπτονται σε ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κάποια άλλα είναι κεντρικά ζητήματα (όπως αίτημα για μείωση των μαθητών ανά τμήμα) κ.α.

Σε ό,τι αφορά την κάλυψη κενών στα σχολεία, βγήκε η προκήρυξη για την κάλυψη των κενών θέσεων εκπαιδευτικών που δήλωσαν ότι δεν μπορούν να πάνε στο σχολείο λόγω κορωνοϊού (ευπαθείς ομάδες κ.λπ.), ήδη δηλώνονται ηλεκτρονικά τα κενά και από Τρίτη και έπειτα αναμένονται να ξεκινήσουν οι τοποθετήσεις.
Επίσης, έγινε η Β΄ φάση αναπληρωτών που σύμφωνα με την περιφερειακή διεύθυνση, ήταν καλή για τη Δυτική Μακεδονία, ενώ με ξεχωριστές προκηρύξεις καλύπτονται κενά σε μουσικά και καλλιτεχνικό σχολείο.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Χαρδαλιάς προς δήμαρχο Κοζάνης: «Όποιος μας αμφισβητεί, αμφισβητεί 31 επιδημιολόγους

Μοίρασε το άρθρο...FacebookTwitteremail Στις «βολές» που εκτόξευσε ο δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, για την επιβολή lockdown και το «πάγωμα» της ...