Διαβάζουμε στο χθεσινό ρεπορτάζ του ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΥ για τη ψηφιακή βοηθό που απέκτησε ο Υφυπουργός Μεταφορών κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος: «Η ψηφιακή βοηθός, που είναι αποτέλεσμα τεχνητής νοημοσύνης, αποτελεί μια καινοτόμα δράση, όπου μέσα από ενημερωτικά βιντεάκια, θα ενημερώνει τους πολίτες για τον προγραμματισμό των επικείμενων προσκλήσεων, στο πλαίσιο του Προγράμματος “Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση”.
Στο πρώτο βίντεο παρουσιάζει το Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής μετάβασης, αλλά και τα ενεργά προγράμματα όπου μπορούν να υποβληθούν αιτήσεις από ενδιαφερόμενους.»
***
Το πρώτο αυτό ενημερωτικό βίντεο ξεκινά με την πρωταγωνίστρια του να μας συστήνετε λέγοντας: «Είμαι η ψηφιακή συνεργάτης του Υφυπουργού Μεταφορών και βουλευτή Νομού Κοζάνης Μιχάλη Παπαδόπουλου. Σήμερα θα ήθελα να σας μιλήσω για…», και ακολουθεί αμέσως μετά η παράθεση των απαραίτητων πληροφοριών σχετικά με το πρόγραμμα της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης κ.τ.λ.
***
Πρόκειται σίγουρα για μια πολύ σημαντική καινοτομία, η οποία ελπίζουμε να επεκταθεί και ν’ αρχίσει να χρησιμοποιείται και από άλλους βουλευτές, μέσω της οποίας θα μπορούν να πληροφορούν για κάθε δραστηριότητα τους αλλά και να δίνουν χρήσιμες συμβουλές για κάθε θέμα που απασχολεί τους ψηφοφόρους τους, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να προστρέχουν διαρκώς στα γραφεία τους προκειμένου να εξυπηρετηθούν. Ας δούμε κάποια παραδείγματα…
***
Παράδειγμα πρώτο: «Είμαι η ψηφιακή συνεργάτης του βουλευτή τάδε και θα ήθελα με μεγάλη χαρά να σας ενημερώσω πως σήμερα επισκέφτηκε τον Υπουργό…» (ακολουθεί ενημέρωση για το τι είπε στον Υπουργό, τι του υποσχέθηκε εκείνος, κι όλα αυτά διανθισμένα με τις κατάλληλες φωτογραφίες στις οποίες ο βουλευτής εμφανίζεται να ανταλλάσσει θερμή χειραψία με τον Υπουργό, να τον αγκαλιάζει κ.τ.λ. Σ’ αυτό το σημείο ίσως είναι σκόπιμο να μπαίνουν στο κάτω μέρος των φωτογραφιών και κάποιες καρδούλες, δύο, τρεις ή τέσσερις, ανάλογα με τη θερμότητα της συνάντησης. Όσο πιο θερμή, τόσες περισσότερες…).
Αφού ολοκληρωθεί η ενημέρωση για τη συνάντηση με τον Υπουργό, καλό θα είναι η ψηφιακή συνεργάτης να κλείνει με κάποιο σύνθημα (σ. σ. υπενθύμιση- επισήμανση- φιλική προτροπή… μπορείτε να το πείτε και να το δείτε όπως θέλετε) που θα λέει: «Και μην ξεχνάτε. Ο βουλευτής τάδε δεν διστάζει και δεν δειλιάζει μπροστά σε κανένα και τίποτα, όταν πρόκειται να αγωνιστεί για το δίκαιο των συμπατριωτών του»! (σ. σ. το «Και μην ξεχνάτε» είναι απολύτως απαραίτητο και πρέπει να τονίζεται όσο περισσότερο γίνεται καθώς θα προφέρεται, αφού έρχονται εκλογές και οι ψηφοφόροι πρέπει να θυμηθούν…)
***
Παράδειγμα δεύτερο: «Είμαι η ψηφιακή συνεργάτης του βουλευτή τάδε και θα ήθελα με αίσθημα ευθύνης να σας ενημερώσω πως χάρη στις συντονισμένες και αποτελεσματικές ενέργειες του βρέθηκε γιατρός, ο οποίος δέχτηκε να μεταφερθεί με το αυτοκίνητο του βουλευτή σε ορεινά χωριά της περιοχής μας, όπου εξέτασε τους τέσσερις εναπομείναντες κατοίκους και τους συνταγογράφησε τα φάρμακα που χρειάζονταν. Ενθουσιασμένοι οι κάτοικοι δήλωσαν πως πρώτη φορά έτυχαν τέτοιας φροντίδας από βουλευτή και εκδήλωσαν την επιθυμία να εκδώσουν και ευχαριστήριο μήνυμα προς τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, παρόλο που δεν διαθέτουν ίντερνετ στα μέρη τους και η κινητή τηλεφωνία σπάνια πιάνει, κάτι που ο βουλευτής αρνήθηκε ευγενικά, δηλώνοντας με τη σεμνότητα που τον διακρίνει, «έκανα απλώς το καθήκον μου».
Και το βίντεο αυτό μπορεί να ολοκληρώνεται με την ψηφιακή συνεργάτη να λέει: «Και μην ξεχνάτε. Ο βουλευτής τάδε είναι ο δικός σας άνθρωπος, που φροντίζει για όλα, όσο μακριά κι αν κατοικείτε, όσοι κι αν είστε. Φτάνει ακόμα και εκεί που δεν υπάρχει ίντερνετ και δεν πιάνει το κινητό!»