Όπως είναι γνωστό, από 22.05.25 άλλαξε το καθεστώς χρήσης για έναν μεγάλο αριθμό ATMs της Τράπεζας Πειραιώς. Το θέμα είχε αναδείξει και ο ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ, μετά την θέσπιση έξτρα χρέωσης για την ανάληψη μετρητών από το ΑΤΜ στο ισόγειο του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, και τις αντιδράσεις που επέφερε το νέο καθεστώς λειτουργίας σε γιατρούς, ασθενείς και επισκέπτες.
Διαβάστε σχετικά:
Έξτρα χρεώσεις στο ATM του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου!
Τις αλλαγές επέφερε η πώληση της θυγατρικής της εταιρείας που κατείχε υποσύνολο των ΑΤΜ εκτός δικτύου καταστημάτων (offsite) στην Printec Cash Network A.E. (“Printec”). Σήμερα η Πειραιώς διατηρεί μειοψηφικό ποσοστό 19,9% στην Cashflex.
Η Τράπεζα Πειραιώς λειτουργεί, μετά την εν λόγω μεταβίβαση, το δεύτερο μεγαλύτερο δίκτυο ΑΤΜ στη χώρα με 1.300 μονάδες, ενώ τα ΑΤΜ που μεταβιβάσθηκαν στην Cashflex είναι 820. Σύμφωνα με την Τράπεζα, αυτά προέρχονταν από τη συγκέντρωση του τραπεζικού κλάδου κατά την προηγούμενη δεκαετία, καθώς η Πειραιώς απορρόφησε περισσότερες από 10 τραπεζικές οντότητες στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τράπεζας, το κόστος ανάληψης στο δίκτυο ΑΤΜ της Cashflex (€1,50 ανά συναλλαγή) είναι το χαμηλότερο της αγοράς, με μηδενική χρέωση για ερώτηση υπολοίπου και διαχείριση κωδικού ασφαλείας. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η Τράπεζα «σεβόμενη τις ανάγκες της πελατειακής βάσης κατά τη διάρκεια της κρίσης, διατήρησε το ’’υπερβάλλον’’ αυτό δίκτυο ΑΤΜ για περισσότερα από 10 χρόνια, επιβαρυνόμενη τα κόστη τεχνολογίας, φύλαξης και συντήρησης».
Η εφημερίδα ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ συνεχίζει να δέχεται μηνύματα αναγνωστών που διερωτώνται, αφού δεν ήταν βιώσιμη η λειτουργία των μηχανημάτων, γιατί δεν τα αποδέσμευαν ώστε να μπουν στο δίκτυο μιας άλλης τράπεζας που θα μπορούσε να συντηρήσει τη λειτουργία τους.