Αρχική > Στήλες > Γαστρονομία και διατροφή > Ποντιακό υβριστόν γλυκό ή αλμυρό

Ποντιακό υβριστόν γλυκό ή αλμυρό

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Το pontos-news.gr σάς προτείνει ποντιακά ζυμαρικά, περίπου σαν χυλοπίτες, αλμυρά ή γλυκά.

ΥΛΙΚΑ
  • 500 γρ. υβριστόν*
  • αλάτι
  • 3 κ.σ. μαργαρίνη**
  • τριμμένο μυτζί ή φέτα
  • ζάχαρη
  • κανέλλα

* Υβριστόν μπορείτε να προμηθευτείτε από καταστήματα με ποντιακά προϊόντα ή να φτιάξετε μόνες σας. Για να δείτε τη συνταγή πατήστε εδώ.
** Η αυθεντική συνταγή γίνεται με βούτυρο γάλακτος.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βάζουμε σε κατσαρόλα νερό με αλάτι, κι όταν πάρει βράση ρίχνουμε μέσα το υβριστόν και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  2. Αφήνουμε να φουσκώσουν για 5-10΄.
  3. Σουρώνουμε και τα περιχύνουμε με τη λιωμένη μαργαρίνη.
  4. Μπορούμε να τα απολαύσουμε αλμυρά προσθέτοντας στο σερβίρισμα τυρί, ή γλυκά προσθέτοντας ζάχαρη και κανέλα.

Καλή σας όρεξη!

Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο.
Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με τοποθέτηση ενεργού link.

Πηγή: Pontos-News.Gr 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Βάσω Σάφη