Αρχική > Ενέργεια > Πολύ κοντά στο τέλος ο ΑΗΣ Καρδιάς – Στις 17/4 τελειώνουν οι διαθέσιμες ώρες λειτουργίας -Αίτημα για μικρή παράταση λόγω αναγκών τηλεθέρμανσης από το Δ. Εορδαίας

Πολύ κοντά στο τέλος ο ΑΗΣ Καρδιάς – Στις 17/4 τελειώνουν οι διαθέσιμες ώρες λειτουργίας -Αίτημα για μικρή παράταση λόγω αναγκών τηλεθέρμανσης από το Δ. Εορδαίας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
emailΈγγραφο που προειδοποιεί για το επικείμενο κλείσιμο της Μονάδας του ΑΗΣ Καρδιάς, έλαβε από τη ΔΕΗ σύμφωνα με πληροφορίες του «Π» η Δημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της ΔΕΗ, οι διαθέσιμες ώρες λειτουργίας της Μονάδας τελειώνουν το Σάββατο 17 Απριλίου.
Το γεγονός ήταν αναμενόμενο, αφού το πέρας των ωρών ήταν σχετικά προκαθορισμένο. Όπως είναι γνωστό, εντός του 2021 θα διακοπεί η λειτουργία των μονάδων 3 και 4 του ΑΗΣ Καρδιάς εξαιτίας της εξάντλησης των 32.000 ωρών λειτουργίας που είχαν δοθεί κατά παρέκκλιση από την Κομισιόν.

Ένα ζήτημα που δημιουργείται, είναι ένα κενό περίπου 15-20 ημερών έως το τέλος της θερμαντικής περιόδου 2020-2021. Λόγω του ότι ανάλογα και με τις καιρικές συνθήκες ίσως κριθεί απαραίτητη η παροχή ενέργειας εκείνο το διάστημα, πρόκειται να γίνει αίτημα από το Δήμο Εορδαίας στο Υπουργείο Ενέργειας ώστε να ληφθεί η πολιτική απόφαση για μια μικρή παράταση στη λειτουργία της μονάδας.

Υπενθυμίζεται ότι από την επόμενη θερμαντική περίοδο (Σεπτέμβρης 2021) είναι προγραμματισμένη η τροφοδοσία του δικτύου της ΔΕΤΗΠ από τους 2 ηλεκτρολέβητες  συνολικού προϋπολογισμού 4.000.000 ευρώ που θα τοποθετηθούν στις εγκαταστάσεις του ΑΗΣ Καρδιάς με δαπάνη της Περιφέρειας. Η προμήθεια και εγκατάσταση των δύο λεβήτων θέρμανσης νερού με ηλεκτρόδια υψηλής τάσης, συνολικής θερμικής ισχύος 80MW προχωρά ήδη, και σύμφωνα με το ρεπορτάζ θα ολοκληρωθεί και θα δοκιμαστεί στα μέσα του καλοκαιριού, έτσι ώστε να επιβεβαιωθεί ο προγραμματισμός της ΔΕΤΗΠ για αδιάλειπτη παροχή θερμότητας στην Πτολεμαΐδα.

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Στάση Σερβίων: «Κύριε Γενικέ γραμματέα της αποκεντρωμένης Περιφέρειας Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας…ΒΟΗΘΕΙΑ- Με κλειστά μικρόφωνα η Δημοκρατία δε λειτουργεί»

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Ανακοίνωση για τον τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων που συννεδρίασε σήμερα και καλώντας τον Γενικό Γραμματέα της ...