Και φέτος τολμούμε να κάνουμε το όνειρο πράξη. Ελάτε να ανακαλύψουμε μέσα σε όλη αυτή την μαυρίλα, πράγματα που είχαμε λίγο πολύ ξεχασμένα, αξίες του προχθές…
https://youtu.be/K2ofXec7gxA
Ας κοιτάξουμε τον διπλανό μας, όχι μόνο τα μέλη της οικογένειας μας, που ούτως ή άλλως είναι για να αντλήσουμε δύναμη και κουράγιο. Τον γείτονά μας που έχει μεγαλύτερη ανάγκη δηλ. τις βόλτες που παλιά τις κάναμε στα ακριβότερα εστιατόρια, με τα ακριβά μας ρούχα για να νιώσουμε καλύτερα, ας την κάνουμε πάλι με απλά ρούχα, μαζί με τον διπλανό μας που το έχει ανάγκη, για να ανακαλύψουμε μαζί την χαρά που μπορεί να προσφέρει στον συνάνθρωπό μας να ψυχαγωγηθεί και να διασκεδάσει από το μικρό μας υστέρημα !!!!!!
Είσοδος Ελεύθερη – ώρα έναρξης εκδηλώσεων 9.00μ.μ.
Αφιέρωμα Στη Μελοποιημένη Ερωτική ποίηση – Δευτέρα 13 Ιουλίου
Οι:
Κώστας Γεροκώστας: Κιθάρα – Τραγούδι
Ανθή Κωλέτση: Τραγούδι
Βαγγέλης Τζιμόπουλος : Κιθάρα – Τραγούδι
Γιάννης Παπαευαγγέλου : Πλήκτρα – ακορντεόν
Παντελής Μόσχογλου: Μπουζούκι.
Θα παρουσιάσουν ένα απάνθισμα μελοποιημένων ποιημάτων
κυρίως Ελλήνων ποιητών.
Στην εκδήλωση συμμετέχει η χορωδία του συλλόγου.
• Αφήγηση Παραδοσιακών Παραμυθιών με την Βαίτσα Λαμπροπούλου- Τρίτη 14 Ιουλίου
Ταξίδια σε άλλες εποχές και σε άλλους τόπους θα γευτούμε με αφηγήτρια την κ.Λαμπροπούλου Βάια. Μουσικές θα μας συνοδεύσουν από το φλάουτο της κ.Πενέκελη Γεωργίας.
Η Λαμπροπούλου Βάια είναι νηπιαγωγός διορισμένη στο νηπιαγωγείο Δρεπάνου. Έχει εργασθεί στην ειδική αγωγή. Ασχολείται με την αφήγηση παραμυθιών τα τελευταία περίπου δέκα έτη, όπου τα συνάντησε μέσα από τα μονοπάτια των θεατρικών εργαστηρίων και της δημιουργικής γραφής.
Η Πενέκελη Γεωργία είναι φοιτήτρια στο ΠΑΜΑΚ. Ασχολείται με το φλάουτο τα τελευταία δέκα έτη.
• Θεατρική Παράσταση Το νησί των σκλάβων Παραγωγής ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης – Τετάρτη 15 Ιουλίου
Το νησί των σκλάβων του Πιέρ ντε Μαριβώ – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης
Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, για έβδομη συνεχή χρονιά, στο πλαίσιο της σκηνής «Απ΄άκρη σ’ άκρη» (μετονομασία της «Άγονης Γραμμής»), θα παρουσιάσει φέτος το καλοκαίρι την κωμωδία του κλασικού Γάλλου συγγραφέα Πιέρ ντε Μαριβώ Το νησί των σκλάβων, σε σκηνοθεσία Ελένης Ευθυμίου. Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ «Μέρες Θεάτρου», ενώ στη συνέχεια θα ταξιδέψει, όπως κάθε χρόνο, σε πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας.
Μέσα στο καλοκαίρι η παράσταση θα παιχτεί και στις Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου στη Θεσσαλονίκη, στη Θάσο και στο Θέατρο των Φιλίππων και στη συνέχεια θα παρουσιαστεί στο φεστιβάλ του Ανοιχτού Θέατρου Παπάγου στην Αθήνα. Τον χειμώνα θα παρουσιαστεί, σε κλειστούς χώρους, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη
Λίγα λόγια για το έργο: Το νησί των σκλάβων, γραμμένο το 1725, είναι ένα από τα πιο σημαντικά κείμενα του παγκόσμιου δραματολογίου. Πρόκειται για μια σαγηνευτική κωμωδία με έντονο το στοιχείο του κοινωνικού προβληματισμού, που δίνει τη δυνατότητα για σημαντικές ερμηνείες και μια σύγχρονη, καίρια σκηνοθετική ανάγνωση. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 5 Μαρτίου του 1725 στο HôteldeBourgogne της ComédieItalienne.
Υπόθεση του έργου: Ο Ιφικράτης και ο Αρλεκίνος, ένας αφέντης και ο σκλάβος του, ναυαγούν στο Νησί των σκλάβων. Εκεί ο Τριβελίνος, απόγονος των σκλάβων της αρχαίας Αθήνας που επαναστάτησαν και κατοίκησαν το Νησί, τους αναφέρει πως όποιος ναυαγεί στο μέρος αυτό ακολουθεί τους νέους νόμους που οι πρόγονοί του θεσμοθέτησαν: αν είναι σκλάβος αλλάζει ρόλο με τον αφέντη του, κι αν είναι αφέντης αλλάζει ρόλο με το σκλάβο του.
Έτσι ο Ιφικράτης αλλάζει όνομα, ρούχα και κοινωνική θέση με τον Αρλεκίνο. Το ίδιο κάνουν και η Ευφροσύνη με την Κλεάνθις, δύο γυναίκες που σώθηκαν από το ίδιο ναυάγιο. Το επικίνδυνο αυτό παιχνίδι γίνεται με σκοπό οι πρώην αφέντες να καταλάβουν πόσο άδικοι ήταν και να αλλάξουν τη στάση τους στο μέλλον αλλά και για να δοκιμαστεί η δικαιοσύνη με την οποία θα κρίνουν οι πρώην σκλάβοι τα αφεντικά τους.
Συντελεστές: Σκηνοθεσία, Μουσική: Ελένη Ευθυμίου, Δραματουργική επεξεργασία: Σοφία Ευτυχιάδου, Σκηνικά: Ζωή Μολυβδά-Φαμέλη, Κοστούμια: Ηλένια Δουλαρίδη, Φωτισμοί: Ρίτσαρντ Άντονυ, Ηχητικός σχεδιασμός: Οδυσσέας Γκάλλιος, ΤεχνικήViewPoints: Ίριδα Νικολάου, Βοηθός Σκηνοθέτη: Μιχάλης Φραγκιαδάκης.
Διανομή: Σοφία Αντωνίου (Ευφροσύνη), Στέφανος Αχιλλέως (Ιφικράτης), Παναγιώτης Παπαϊωάννου (Αρλεκίνος), Κατερίνα Σισίννι (Κλεάνθις) Βαλάντης Φράγκος (Τριβελίνος).
• ‘Ηώς Ποντιακής Παράδοσης – Πέμπτη 16 Ιουλίου
Μία μουσικό χορευτική βραδιά αφιέρωμα στην νεολαία. Νέοι καλλιτέχνες και χορευτές από την ευρύτερη περιοχή μας δίνουν την ελπίδα της συνέχειας του Ποντιακού Ελληνισμού. Συμμετέχουν
Τραγούδι: Βασίλης Παντελίδης, Θανάσης, Τσαμπερτίδης, Παναγιώτης Χατζηθεοδωρίδης, Στέλιος Κωτίδης, Γιώργος Σιδηρόπουλος.
Λύρα: Κώστας Παρχαρίδης, Μιχάλης Πουϊκίδης , Ανέστης Αμοιρίδης, Γιάννης Ζυμπάς, Κώστας Μαυρόπουλος, Στέφανος Σεβίλογλου, Βασίλης Χατζηθεοδωρίδης.
Νταούλι/ντραμς: Άγγελος Λαφαζανίδης, Κώστας Σαββίδης, Δημήτρης Ασλανίδης, Παναγιώτης Ξυνόπουλος.
Αρμόνιο: Παναγιώτης Τσενεβεζίδης.
Παράλληλα θα εμφανιστούν τα Ποντιακά χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κλείτους και του Συλλόγου μας .
*Η Ηώς ήταν καθημερινή πρόδρομος του Ήλιου στον οποίον και άνοιγε κάθε αυγή με τα ρόδινα χέρια της τη «Θύρα της Ανατολής».
• Μουσικό Ταξίδι στην Καππαδοκία – Μ.Ασία – Θράκη (Δημοτική Βραδιά)- Παρασκευή 17 Ιουλίου
Ο Γιάννης Λαζαρίδης και η Ρία Ελληνίδου μας υπόσχονται ένα αξέχαστο γλέντι!!! Έχουν σκοπό να μας ταξιδέψουν στον κόσμο της Θράκης, της Μ. Ασίας και της Καππαδοκίας μέσα από τη μουσική. Η μουσική αυτή περιήγηση οδηγεί στη γνωριμία με διάφορους πολιτισμούς, κουλτούρες και εν τέλει με μαγικό τρόπο με τον ίδιο μας τον εαυτό.
Συμμετέχουν: Αλέξανδρος Μπλέτσιος (βιολί), Νίκος Σιδηρόπουλος (φλάουτο), Τάσος Πούλιος (κονάκι), Παναγιώτης Πολιτίδης (τουμπερλέκι), Γρηγόρης Καραγιαννάκης (ούτι).
Παράλληλα θα εμφανιστούν τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πετρανών, Πολιτιστικού Συλλόγου Θρακιωτών Κοιλάδος, Μικρασιατών Πτολεμαίδας και του Συλλόγου μας.
• Ποντιακή Βραδιά – Σάββατο 18 Ιουλίου
Τραγούδι, χορό, ξεφάντωμα, νοσταλγία, δυνατά συναισθήματα, μας υπόσχεται ο Μιχάλης Καλιοντζίδης στην λύρα και ο Παναγιώτης Θεοδωρίδης στο τραγούδι.
Συμμετέχουν : Λευτέρης Ανδρεάδης (τραγούδι), Βασίλης Παντελίδης (τραγούδι), Μιχάλης Πουϊκίδης (λύρα), Χάρης Τσακαλίδης (λύρα), Κώστας Παρχαρίδης (λύρα), Κώστας Αθανασιάδης (Νταούλι), Άγγελος Λαφαζανίδης (Κρουστά), Παναγιώτης Τσενεβεζίδης (Αρμόνιο).
Είσοδος Ελεύθερη – Ώρα έναρξης εκδηλώσεων 9.00 μ.μ.