Ποιο μέλος της Κυβέρνησης θα επισκεφτεί περισσότερες φορές τη Δυτ. Μακεδονία;
Σ’ έναν άτυπο διαγωνισμό φαίνεται πως έχουν αποδυθεί τρία μέλη της Κυβέρνησης.
Σε διαγωνισμό για το ποιος θα καταφέρει να επισκεφτεί περισσότερες φορές τη Δυτική Μακεδονία!
***
Παλιότερα, εκείνος που φαινόταν να έχει την πρωτιά και να είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί ήταν ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης.
Οι εμφανίσεις του, όχι μόνο με την ιδιότητα του Υπουργού αλλά και ως ιδιώτης καθώς έχει καταγωγή από την περιοχή μας, πάρα πολλές και σε κάποιες περιπτώσεις και συχνές.
***
Στη συνέχεια όμως τα πρωτεία πέρασαν ξεκάθαρα στα χέρια του αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νίκου Παπαθανάση, ο οποίος λόγω της περιβόητης Δίκαιης Μετάβασης έγινε περίπου… μόνιμος κάτοικος του τόπου μας.
Οι εμφανίσεις του συχνές και πυκνές, αφού εκτός από τις επισκέψεις που έκανε για να εξαγγείλει και ν’ ανακοινώσει διάφορα έργα και δράσεις άρχισε να δίνει το παρόν μέχρι και σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις.
***
Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια αυξημένη κινητικότητα του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος δεν χάνει ευκαιρία για να πεταχτεί μια βόλτα στα μέρη μας.
Είναι δε τόσος μεγάλος ο αριθμός των εμφανίσεων του, ειδικά από το καλοκαίρι και μετά, που λογικά ο κ. Παπαθανάσης θα πρέπει ν΄ ανησυχεί σοβαρά ότι μπορεί να του πάρει την πρώτη θέση!
***
Τα προγνωστικά για το ποιος εκ των τριών θα καταφέρει τελικά να κόψει το νήμα και να πλασαριστεί στην πρώτη θέση δίνουν και παίρνουν.
Για την ώρα φαίνεται να έχει ένα μικρό προβάδισμα ο κ. Παπαθανάσης και ν’ ακολουθεί κατά πόδας και σε απόσταση αναπνοής ο κ. Χατζηδάκης.
Οπότε, όλα είναι ανοιχτά για την πρώτη θέση.
***
Δεν θα πρέπει όμως σε καμιά περίπτωση ν’ αποκλείσουμε και τον Υπουργό Υγείας, τον κ. Γεωργιάδη.
Αν το θελήσει, μπορεί να ξαναμπεί στο παιχνίδι και να τον βλέπουμε το πρωί να βρίσκεται στη Φλώρινα, το μεσημέρι στην Πτολεμαΐδα, νωρίς το απόγευμα στα Γρεβενά και το βράδυ στην Καστοριά, ενώ παράλληλα θα δίνει και ραδιοφωνικές συνεντεύξεις ή θα βγαίνει μέσω skype σε τηλεοπτικές πολιτικές εκπομπές.
***
Οπότε, η μάχη όχι μόνο δεν έχει κριθεί, αλλά όπως όλοι εκτιμούν θα είναι αμφίρροπη ως το τέλος.
Το σημαντικό γεγονός της επιστροφής της έκθεσης.
Το ότι επέστρεψε η Εμποροβιοτεχνική και Γεωργική Έκθεση της Δυτικής Μακεδονίας μετά από απουσία δέκα χρόνων είναι σίγουρα ένα σημαντικό γεγονός.
Ένα γεγονός που όλοι ελπίζουν πως θα είναι το εφαλτήριο για να γίνουν κι άλλα σημαντικά βήματα στο χώρο της τοπικής επιχειρηματικότητας, η οποία προσπαθεί πάρα πολύ αφενός να σταθεί στα πόδια της και αφετέρου να εξελιχθεί, ν’ αναπτυχθεί και να επεκταθεί όσο περισσότερο γίνεται.
***
Φυσικά, το ότι η έκθεση όχι απλώς ξαναζωντάνεψε αλλά κατάφερε να προσελκύσει και ένα μεγάλο αριθμό εκθετών που έφτασαν τους εκατόν δέκα, συνολικά, δείχνει και τη διάθεση της επιχειρηματικής κοινότητας να τη στηρίξει αλλά και να κερδίσει μέσω αυτής.
Γι’ αυτό και ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε. Κοζάνης κ. Γιάννης Μητλιάγκας σχολιάζοντας την αξιοσημείωτη αυτή συμμετοχή τόνισε ότι «Η μεγάλη συμμετοχή δείχνει πως δεν μιλάμε για κάτι παροδικό, αλλά όλοι δίνουμε τις εξετάσεις μας, τεστάρουμε τη ζήτηση και είναι χαρά να βλέπουμε σε δύσκολη περίοδο συναδέλφους επιχειρηματίες να θέλουν να συμμετέχουν»
***
Μακάρι η έκθεση να καταφέρει να σταθεί και πάλι στα πόδια της, να μακροημερεύσει και να μεγαλώσει όσο περισσότερο γίνεται και είναι εφικτό.
Κέρδος για την περιοχή μας θα είναι.






























