Εκείνο που απασχολεί την επικαιρότητα, όχι ότι δεν την απασχολούσε αλλά που μυαλό για τέτοια… ασήμαντα θέματα, είναι αυτό του προσφυγικού και της παράνομης μετανάστευσης. Όπως σχεδόν όλα τα σοβαρά θέματα έτσι και αυτό αντιμετωπίζεται με προχειρότητα η οποία αποτυπώνεται ανάγλυφα στις εικόνες αισχύνης που παρατηρούνται κυρίως στα βόρεια και ανατολικά σύνορα μας με τον συνωστισμό χιλιάδων προσφύγων και λαθρομεταναστών. Τόσο πολύ ικανοποιεί αυτή η κατάσταση την όραση και την ψυχή κάποιων μελών της κυβέρνησης και φυσικά των ένθερμων αλληλέγγυων, που συνεχίζουν να υποστηρίζουν το ΄΄Όλοι Μέσα΄΄.
Η πολιτική των ανοιχτών συνόρων που ευαγγελίζονται οδηγεί στην μονιμότητα απέραντων καταυλισμών και με μαθηματική ακρίβεια σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Δεν πρέπει να είσαι μεγαλοφυΐα για να το καταλάβεις. Ήδη τις βλέπουμε. Οι κύριοι αυτοί δεν μπορούν να εννοήσουν ότι η εξωτερική και η μεταναστευτική πολιτική δεν εφαρμόζονται με συναισθηματικούς όρους παρά μόνο με λογικούς.
Για να στηρίξουν ακόμα πιο έντονα τα επιχειρήματα τους κάνουν λάθος συγκρίσεις προσφυγικών ζητημάτων και το σπουδαιότερο, θυμούνται και τον Χριστό. Αυτόν ξέρετε που αγνοούν και λοιδορούν γενικότερα. Για να τελειώνουμε και με το αγαπάτε αλλήλους που χρησιμοποιείται πολλάκις. Ο Κύριος είπε αγαπάτε αλλήλους και καλά έκανε. Δεν μίλησε όμως για την εξωτερική και την μεταναστευτική πολιτική του κάθε κράτους, αλλά ούτε και για το πως θα πρέπει να φυλάει τα σύνορα του αυτό! Δεν ήταν άλλωστε δουλειά του να το κάνει. Άλλο το ένα και άλλο το άλλο!
Το πιο οργανωμένο κράτος στον κόσμο δεν γίνεται να δεχτεί πάνω από ένα συγκεκριμένο αριθμό ανθρώπων διότι δεν είναι σε θέση να τους διαχειριστεί και να τους αφομοιώσει πόσο μάλλον η Ελλάδα. Μόνο το 3% με 7 % μπορεί να χειριστεί και αφομοιωθεί ικανοποιητικά από τις κατά τόπους κοινωνίες. Να το πω αλλιώς; Πόσους ανθρώπους μπορεί να φιλοξενήσει ο καθένας στο σπίτι του; Δύο, πέντε, δέκα; Δεν γίνεται παραπάνω γιατί δεν θα μπορεί να τους παρέχει σωστές και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. Τόσο απλά. Το παράδειγμα αυτό δείτε το στην μεγαλύτερη έκταση του, στην επικράτεια. Κάτι που λησμονείται επίσης είναι πως αυτοί που έρχονται δεν είναι όλοι πρόσφυγες. Το 2015 από τους περίπου 850.000 χιλιάδες που πέρασαν παράνομα τα θαλάσσια και χερσαία σύνορα μας σχεδόν ανενόχλητοι, μόνο οι 400.000 με 450.000 χιλιάδες ήταν πρόσφυγες. Οι άλλοι; Ποιοι είναι; Που βρίσκονται; Καταγράφηκαν; Έφυγαν; Κανείς δεν γνωρίζει. Πείτε μου με σιγουριά ότι έχουν άδολες προθέσεις όσοι είναι εδώ .Μπορείτε; Όχι βέβαια.
Ακόμα και το φυσιολογικό συναίσθημα του φόβου για ανθρώπους που δεν ξέρεις, το δαιμονοποιείτε και «λούζετε» με τα γνωστά και άσχετα κοσμητικά επίθετα αυτούς που σκέφτονται συγκροτημένα για το γεγονός και τονίζουν πέρα του ανθρωπιστικού κομματιού το θέμα ασφάλειας. Εσάς και τις οικογένειες σας το συγκεκριμένο ζήτημα δεν σας αγγίζει; Που ζείτε; Σε ανέγγιχτες γυάλες; Γύρω σας δεν βλέπετε τι συμβαίνει; Ένα πράγμα να ξέρετε από όποια ιδεολογία και αν εμφορείστε. Η ασφάλεια της κοινωνίας δεν είναι δεξιό, ούτε αριστερό, ούτε ακροδεξιό ζήτημα! Αυτονόητο ή όχι; Κοντά στα άλλα είστε οι πρώτοι που θα έπρεπε να μιλάτε συνεχώς για μέτρο, φραγμό, κριτήρια στην είσοδο του οποιουδήποτε και προπαντός να προτείνετε κοντινότερα κράτη που θα πρέπει να αναζητήσουν προστασία αυτοί οι άνθρωποι, ώστε πέραν των άλλων να μην πέφτουν και θύματα εκμετάλλευσης. Κανείς δεν είπε να μην δοθεί βοήθεια, φροντίδα και περίθαλψη σε αυτούς που έχουν ανάγκη. Αυτό είναι το ένα σκέλος. Το άλλο της ομαλής λειτουργίας της καθημερινότητας γιατί αφήνεται επιδεικτικά στην τύχη του από την κυβέρνηση και λησμονείται από όλους τους επαγγελματίες πονόψυχους;
Τέλος, σε εσάς που η θυσιαστική σας προθυμία εξαντλείται στα λόγια προτείνω να ακολουθήσετε το παράδειγμα όλων αυτών των συμπατριωτών μας που φιλοξένησαν πρόσφυγες στα σπίτια τους χωρίς θόρυβο. Αλλιώς να είστε πιο φειδωλοί στα λόγια σας και να μην κρεμάτε ταμπέλες δεξιά και αριστερά. Ήρθε η ώρα να προβληματιστείτε, δε νομίζετε; Τώρα για αυτούς που χτυπούν το καμπανάκι για πιθανή αλλοίωση της εθνικής, κοινωνικής και θρησκευτικής συνοχής της Ελλάδας έχω να πω ότι εν μέρει έχουν δίκιο. Θα τους στεναχωρήσω όμως από την άλλη υποστηρίζοντας ότι αυτή έχει συντελεστεί τα προηγούμενα τριάντα με σαράντα χρόνια ποικιλοτρόπως.
Απλά κοιτάξτε γύρω σας. Είναι εμφανής!