Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας: Κατάθεση ψηφίσματος και τροπολογίας για την απρόσκοπτη συνέχιση λειτουργίας των τηλεθερμάνσεων

Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας: Κατάθεση ψηφίσματος και τροπολογίας για την απρόσκοπτη συνέχιση λειτουργίας των τηλεθερμάνσεων

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Ψήφισμα και τροπολογία σε συνεννόηση με τους Δημάρχους Αμυνταίου, Εορδαίας και Κοζάνης, αποφάσισε να καταθέσει το επόμενο διάστημα στην κυβέρνηση το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας σχετικά με τη λειτουργία των τηλεθερμάνσεων. Το κείμενο που θα ετοιμαστεί, θα περιγράφει την απαίτηση της περιοχής ώστε να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των τηλεθερμάνσεων μέχρι να βρεθούν οι εναλλακτικές πηγές τροφοδοσίας τους, στα πλαίσια και του σχεδίου απολιγνιτοποίησης που παρουσίασε η κυβέρνηση.

Το θέμα έφερε εκτός ημερήσιας διάταξης η Γεωργία Ζεμπιλιάδου, με τον Περιφερειάρχη να ενημερώνει πως υπάρχει έτοιμη και επεξεργασμένη πρόταση σε συνεργασία με τους Δημάρχους.

Η κ. Ζεμπιλιάδου μάλιστα στην τοποθέτησή της έθεσε θέμα αθέτησης της υπόσχεσης από το σχετικό υπουργείο, δια στόματος υπουργών στην Πτολεμαΐδα και ζήτησε το περιφερειακό συμβούλιο να συμβάλλει στη προσπάθεια των δημάρχων, βουλευτών που έκαναν ερωτήσεις αλλά και των ενεργειακών σωματείων. ΤΟ ζητούμενο είναι οι μονάδες που στηρίζουν τις τηλεθερμάνσεις να μπαίνουν κατά προτεραιότητα στο σύστημα, όπως ζήτησε η ίδια, ζητώντας να λυθεί με πολιτικό πρόβλημα τον τρόπο, αφού από την τηλεθέρμανση εξαρτώνται νοσοκομεία, νοικοκυριά, εργασίες, υπηρεσίες. «Η απολιγνιτοποίηση να γίνει ομαλά αλλιώς τα προβλήματα μεγεθύνονται», σημείωσε η ίδια.

Επίσης, επειδή έχουν σταματήσει οι εργασίες στο εργοστάσιο κατασκευής βιομάζας στο Αμύνταιο, ο κ. Λιάσσης ζήτησε να ληφθεί μέριμνα ώστε να μη μείνει το Αμύνταιο χωρίς θέρμανση.

Πολιτική παρέμβαση ζήτησε και ο Θεόδωρος Καρυπίδης, ζητώντας από τον περιφερειάρχη να παρέμβει στον αρμόδιο υπουργό, ώστε να μην κλείσουν οι τηλεθερμάνσεις.

Για τις συνέπειες της πολιτικής της «πράσινης μετάβασης» στο λαό της περιοχής έκανε λόγο ο κ. Χαστάς από τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Ο περιφερειάρχης έκανε λόγο για νομικό κενό στο πρόβλημα, λέγοντας πως η παρούσα περιφερειακή αρχή το προσπαθεί κάνοντας τουλάχιστον πέντε παρεμβάσεις, ζητώντας νομοθετική πρωτοβουλία που να καλύπτει τις τηλεθερμάνσεις, μέχρι να καλυφθεί εναλλακτική πηγή θέρμανσης.

Οι παρατάξεις συμφώνησαν να εκδοθεί σχετικό ψήφισμα, πλην του κ. Χαστά που εξέφρασε επιφυλάξεις, θέλοντας να δει την τελική διαπίστωση.

 

 

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Παγώνη: Τα σχολεία δεν μπορεί να παραμείνουν κλειστά -Φοβόμαστε τρίτο κύμα

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Για το άνοιγμα των Λυκείων και την σημερνή κατάσταση με την πανδημία μίλησε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών ...