Η παραγωγή του Τσίπουρου μπορεί να χάνεται στο βάθος του χρόνου, καθώς όπως λέγεται ξεκίνησε από τον 14ο αιώνα στο Άγιον Όρος. από Μοναχούς , που διαβιούσαν εκεί , όμως ευτυχώς υπάρχουν στις μέρες μας άνθρωποι, που αγαπούν την παράδοση και τη διατηρούν παραμένοντας πιστοί στην αναβίωση των πατροπαράδοτων εθίμων.
Έτσι λοιπόν και φέτος, παρόλη τη μικρή παραγωγή Σταφυλιών, μορφή ιεροτελεστίας πήρε η διαδικασία παραγωγής του τσίπουρου στο παραδοσιακό καζάνι – αποστακτήριο της οικογένειας Καζαντζίδη στην Πτολεμαΐδα, όπου πιστοί στο ετήσιο “ραντεβού” τους οι λάτρεις της παράδοσης , ήταν εκεί.
Ακολουθώντας το δρόμο της παράδοσης και εφέτος ο παραγωγός Χρήστος Μάγγος με την οικογένεια και την παρέα του, έστειλε το μήνυμα της διατήρησης της παράδοσής μας ,επιμένοντας στην προσπάθεια να μη χαθούν όσα κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας.
Η διαδρομή της απολαύσης του φρέσκο βρασμένου τσίπουρου περιελάμβανε και γαστρονομική ευχαρίστηση με τα ψητά στα κάρβουνα , μουσική και τραγούδια , ενώ το παραγόμενο προϊόν θα συνοδεύει τις χαρές και τις όμορφες στιγμές της καλής παρέας όλο το χρόνο , έως τη νέα σοδειά!
ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ