Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Παραδίδεται εντός του μήνα ο Δρόμος Δυτικής Εορδαίας

Παραδίδεται εντός του μήνα ο Δρόμος Δυτικής Εορδαίας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


– Θέμα χρόνου η τοποθέτηση φωτεινής σήμανσης στον κόμβο της Ασβεστόπετρας

 

Μέσα στον Φεβρουάριο αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία ο δρόμος Δυτικής Εορδαίας, αμέσως δηλαδή μετά την ολοκλήρωση κάποιων τελευταίων εργασιών που υπολείπονται, και κυρίως με την ολοκλήρωση τοποθέτησης πινακίδων σήμανσης που θα κάνουν ασφαλή τη διέλευση οχημάτων στη νέα οδό, που αυτή τη στιγμή χρησιμοποιείται με αποκλειστική ευθύνη όσων επιλέγουν να τη χρησιμοποιούν.

???????????????????????????????

Παράλληλα, θέμα χρόνου η τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών στον κόμβο της Ασβεστόπετρας, καθώς στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας έρχεται προς έγκριση θέμα αναφορικά με τον τρόπο εκτέλεσης του διαγωνισμού του έργου «Φωτεινή σηματοδότηση Κόμβου Κ2 (ΑΣΒΕΣΤΟΠΕΤΡΑΣ) της Οδού Πτολεμαΐδας-Δυτικής Εορδαίας». Σύμφωνα με όσα προβλέπει η εισήγηση των τεχνικών υπηρεσιών της περιφέρειας και θα προτείνει στο Π.Σ. ο αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, Παναγιώτης Πλακεντάς, το συγκεκριμένο έργο προβλέπεται να εκτελεστεί με ανοιχτό διαγωνισμό.

PLAKENTAS SYNENTEYXI

Μιλώντας ειδικότερα στον «Π» ο αντιπεριφερειάρχης, Παναγιώτης Πλακεντάς, ανέφερε ότι το έργο τοποθέτησης φωτεινών σηματοδοτών στη διασταύρωσης της οδού Δυτικής Εορδαίας με την επαρχιακή οδό Πτολεμαΐδας- Ασβεστόπετρας είναι προϋπολογισμού 83.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου και του ΦΠΑ), ενώ ο χρόνος εκτέλεσης της συγκεκριμένης εργολαβίας ανέρχεται σε 45 εργάσιμες ημέρες.

Όσο για την παράδοση του δρόμου Δυτικής Εορδαίας δήλωσε ότι «η παράδοσή της οδού στην κυκλοφορία πρόκειται να γίνει εντός του μήνα», καθώς, όπως σημείωσε,  «απομένουν κάτι λεπτομέρειες, όπως για παράδειγμα η διευθέτηση ενός πρανούς στο ύψος που βρίσκεται το εκκλησάκι στην περιοχή “Μέλιος” της Αναρράχης, καθώς και η τοποθέτηση φωσφορούχων “ματιών” επί του οδοστρώματος, αλλά και η τοποθέτηση κάποιων πληροφοριακών πινακίδων οι οποίες έχουν παραγγελθεί και η έλευσή τους αναμένεται εντός της ερχόμενης εβδομάδας.»

???????????????????????????????

Ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης στους λόγους της καθυστέρησης που σημειώθηκε στην παράδοση του συγκεκριμένου έργου- που σύμφωνα με προηγούμενες δηλώσεις του για το θέμα στον «Π» προβλέπονταν να γίνει προ διμήνου (εντός του περασμένου Δεκεμβρίου). Είπε ότι η καθυστέρηση οφείλεται σε κάποια έργα που έγιναν για την βελτίωση του κόμβου της Αναρράχης προκειμένου να γίνει πιο ευχερής η διέλευση των οχημάτων και στην αργοπορία έλευσης των πληροφοριακών πινακίδων ώστε να ενισχυθεί η σήμανση της οδού, και όχι στο έργο τοποθέτησης των φωτεινών σηματοδοτών στον κόμβο της Ασβεστόπετρας. «Θα δοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία μέσα στον Φλεβάρη και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ολοκληρωθεί και η τοποθέτηση των φωτεινών σηματοδοτών στον κόμβο της Ασβεστόπετρας, όπως είχαμε δεσμευτεί απέναντι στους κατοίκους της Ασβεστόπετρας οι οποίοι αγωνιούσαν για την ασφάλειά τους, καθώς διασχίζουν σε καθημερινή βάση το συγκεκριμένο κόμβο.»

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη