Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Παράρτημα ή παρένθεση φιλοξενίας; – Πως θα λειτουργήσει η Πυροσβεστική Ακαδημία- Λύση ανάγκης ή επιλογή διάσπασης;

Παράρτημα ή παρένθεση φιλοξενίας; – Πως θα λειτουργήσει η Πυροσβεστική Ακαδημία- Λύση ανάγκης ή επιλογή διάσπασης;

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, αλλά και των οριστικών απαντήσεων σε μια σειρά κρίσιμων ερωτημάτων, βρίσκονται τις τελευταίες ώρες όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς γύρω από τον τρόπο λειτουργίας και το μέλλον της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Πτολεμαΐδας.

Η επιβεβαιωμένη πλέον είδηση, πως από τις αρχές Ιανουαρίου(στις 7 του μήνα) οι 110 σπουδαστές της νέας σειράς δεν θα ταξιδέψουν για την βάση της σχολής στην Πτολεμαΐδα, αλλά θα φιλοξενηθούν στο Τσοτύλι και τις εκεί πρώην εγκαταστάσεις της σχολής δημοτικής αστυνομίας, προκάλεσε αναστάτωση στην περιοχή, αλλά και ερωτηματικά για την εν την εν κρυπτώ διαδικασία που φαίνεται πως δρομολογήθηκε από την Πολιτική Προστασία στην Αθήνα.

Σε επικοινωνίες σειράς πολιτικών παραγόντων της περιοχής, ανάμεσα στους οποίους και ο Δήμαρχος Εορδαίας, Παναγιώτης Πλακεντάς, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς επεσήμανε πως η συγκεκριμένη επιλογή έγινε στα πλαίσια της τήρησης των μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς στη σχολή της Πτολεμαΐδας, στους θαλάμους των 10 ατόμων διαμένουν πλέον 4 άτομα.

Τα πράγματα ήρθε να μπερδέψει όμως η σχεδόν πανηγυρική ανακοίνωση του Δημάρχου Βοΐου, Χρήστου Ζευκλή, ο οποίος με ανακοίνωσή του στο facebook έκανε λόγο για δημιουργία παραρτήματος της σχολής στο Τσοτύλι, ενώ ανάλογο τόνο έδωσαν(πάντα μέσω fb) κορυφαίοι συνεργάτες του οι οποίοι τόνιζαν με έμφαση την «επιτυχία της δημοτικής αρχής».

Λίγη ώρα αργότερα ένα πιο λιτό δελτίο τύπου, από το Δήμο Βοϊου, σε εντελώς διαφορετικό τόνο δεν ανέφερε πουθενά τον όρο «παράρτημα της σχολής», στεκόταν απλώς στη «φιλοξενία 115 σπουδαστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Πτολεμαΐδας» με την «έναρξη λειτουργίας να ολοκληρώνεται στις αρχές Ιανουαρίου».

Η ξεκάθαρα διαφορετική ρητορική στις πανηγυρικές ανακοινώσεις του Δημάρχου και των συνεργατών του από τη μία και στο δελτίου τύπου του Δήμου από την άλλη, έφερε νέο κύκλο ερωτημάτων στα οποία κανείς δεν μπορεί να δώσει επίσημες απαντήσεις. Από την πλευρά τους στάση αναμονής κρατάνε οι βουλευτές, αν και υπήρξαν σχόλια στο fb στις αναρτήσεις των μελών της δημοτικής αρχής Βοΐου, με τα οποία δινόταν «συγχαρητήρια για την επιτυχία», κανείς όμως μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει επίσημα θέση.

Και αυτό γιατί δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρο τι θα συμβεί, αν και απ’ ότι όλα δείχνουν στο Τσοτύλι σίγουρα θα μεταφερθούν οι 110 σπουδαστές αυτής της σειράς, αλλά και σχεδόν οι μισοί της επόμενης σειράς οι οποίοι θα εισαχθούν στη σχολή τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Στην Πτολεμαϊδα το μήνυμα που έχει περάσει από τα χείλη του Παναγιώτη Πλακεντά, είναι δεδομένο καθώς ο Δήμαρχος χωρίς να έχει ανεβάσει τους τόνους, διαμήνυσε πως δε θα δεχθεί μείωση εισακτέων στη σχολή της Πτολεμαΐδας, ενώ ερωτηματικά εγείρονται για τη διαδικασία εκπαίδευσης των σπουδαστών που θα διαμένουν στο Τσοτύλι. Διότι μπορεί το κτίριο να είναι άρτιο και πλήρως εξοπλισμένο για τη φιλοξενία, σε καμία περίπτωση όμως δεν υπάρχουν οι κατάλληλες εγκαταστάσεις για την πρακτική εκπαίδευση των σπουδαστών.

Η μέχρι στιγμής εικόνα κάνει λόγο για μετακίνηση σπουδαστών από Τσοτύλι στην Πτολεμαΐδα, για την πρακτική άσκηση, ενώ για τη θεωρητική δεν είναι λίγοι αυτοί που και εντός Πυροσβεστικού Σώματος αναρωτιούνται για το πως θα γίνονται τα μαθήματα, από ποιους καθηγητές και για το αν χρειαστεί επιπλέον προσωπικό το οποίο θα αποσπαστεί από τις ήδη υπό- στελεχωμένες υπηρεσίες.

Στο Τσοτύλι πάντως προχωρούν κανονικά τις διαδικασίες, αναμένοντας εντός της εβδομάδας ενδεχομένως την τελική υπογραφή της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ενώ σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει και το Δ.Σ. του Ιδρύματος στο οποίο ανήκει το κτίριο της πρώην Σχολής Δημοτικής Αστυνομίας, με θέμα την παραχώρησή του στις αρμόδιες υπηρεσίες για τη φιλοξενία των σπουδαστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.

Σε αυτή την απόφαση δεν έχει γίνει γνωστό αν θα περιγράφεται ο χρονικός ορίζοντας της παραχώρησης, στοιχείο που ενδεχομένως να έχει τη σημασία του για το γενικότερο μέλλον της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Εκδήλωση του ΚΚΕ στο μνημείο των 3 Σοβιετικών Στρατιωτών στο Μεσόβουνο

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της ΤΕ Ενεργειακού Κέντρου του ΚΚΕ στο μνημείο των 3 σοβιετικών στρατιωτών. ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ...