Νέες λεπτομέρειες για τις αλλαγές στα αεροπορικά δρομολόγια που συνδέουν την Αθήνα με την Κοζάνη και την Καστοριά έδωσε ο βουλευτής Μιχάλης Παπαδόπουλος, μετά τη συνάντηση στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Όπως αναφέρει, από τον Σεπτέμβριο οι πτήσεις αναμένεται να πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, ενώ στη συζήτηση τέθηκε και η προσθήκη δύο ακόμη εβδομαδιαίων δρομολογίων σε επόμενη διαγωνιστική διαδικασία.
Σε ανάρτησή του, ο Μιχάλης Παπαδόπουλος χαρακτηρίζει «ιδιαίτερα γόνιμη» τη συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρίστο Δήμα και τον διοικητή της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας Χρήστο Τσίτουρα. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου και η νομική σύμβουλος Φωτεινή Κεφαλίδου.
Σύμφωνα με τον ίδιο, στο επίκεντρο βρέθηκε το αίτημα για αναδιάρθρωση του προγράμματος των πτήσεων, ώστε να εξυπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες των κατοίκων, αλλά και να συμβάλλει στην ενίσχυση της τοπικής αγοράς και του τουρισμού.
Ο κ. Παπαδόπουλος σημειώνει ότι το ζήτημα είχε τεθεί, μεταξύ άλλων, από τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Αμανατίδη, τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Π.Ε. Κοζάνης Ιάκωβο Παντελίδη, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κοζάνης Γιάννη Μητλιάγκα και τον αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Αντώνη Πουγαρίδη.
Όπως υποστηρίζει, μετά τη συνάντηση επικοινώνησε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της SKY express, Θεόδωρο Κροκίδα, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι από τον Σεπτέμβριο το πρόγραμμα θα μεταφερθεί στις ημέρες Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή.
Παράλληλα, σύμφωνα με τον βουλευτή, τέθηκαν οι βάσεις ώστε η επόμενη διαγωνιστική διαδικασία για την αεροπορική γραμμή να προβλέπει δύο επιπλέον πτήσεις την εβδομάδα. Το ενδεχόμενο αύξησης των δρομολογίων είχε αναφερθεί και μετά τη συνάντηση των δύο βουλευτών με τον υπουργό, με την προοπτική να εξεταστεί στον επόμενο διαγωνισμό για την επιδοτούμενη γραμμή.






























