Αρχική > Ελλάδα > ΠΑΝΣΕΚΤΕ «Ενημέρωση συναδέλφων για την επιστολή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γεωργιάδη»

ΠΑΝΣΕΚΤΕ «Ενημέρωση συναδέλφων για την επιστολή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γεωργιάδη»

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
emailΑγαπητοί Συνάδελφοι,

       Σας κοινοποιούμε το έγγραφο με αριθμ. πρωτ. 762/29-03-2021 που εστάλη στον υπουργό Ανάπτυξης. Το ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. θα συνεχίσει Ασφυκτικά να ενημερώνει και να απαιτεί λύσεις για τα προβλήματα του κλάδου μας.

 

«Κε Υπουργέ,

       Ο κλάδος της Εστίασης με ικανοποίηση αποδέχτηκε τα μέτρα τα οποία ανακοινώσατε με επίσημες δηλώσεις σας. Να μας επιτρέψετε όμως να σας επισημάνουμε τα εξής:

  1. Το κεφάλαιο κίνησης υπό μορφή επιδότησης για την επανεκκίνηση λειτουργίας της επιχείρησής μας, όντως είναι ένα γενναίο μέτρο. Ευελπιστούμε όμως να μην υπάρξουν όροι και προϋποθέσεις που θα αποκλείσουν τις επιχειρήσεις εστίασης.
  2. Η παράταση για τις επαγγελματικές μισθώσεις, στις οποίες αναφερθήκατε, λύνει πραγματικά το πρόβλημα της επαγγελματικής στέγης σε χιλιάδες συναδέλφους. Το ως άνω, όμως μέτρο, να αφορά όχι μόνο τις επιχειρήσεις που έκλεισαν με κρατική εντολή αλλά και τις πληττόμενες, διαφορετικά δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις εστίασης θα αναγκαστούν να κλείσουν από τις παράλογες και προκλητικές απαιτήσεις των ιδιοκτητών.
  3. Απαραίτητο και απολύτως αναγκαίο και πραγματικό γεγονός είναι το μέτρο της επιδότησης των μηχανημάτων των ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΤΩΝ ΑΕΡΑ. Μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων Εστίασης διαθέτει ελάχιστο εξωτερικό ή και καθόλου εξωτερικό χώρο.
  4. Ο εμβολιασμός των εργαζομένων θεωρούμε ότι οι συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί απαιτείται να είναι ένα ΜΕΤΡΟ με άμεση εφαρμογή πριν ανοίξει η ΕΣΤΙΑΣΗ για να προλάβουμε τα χειρότερα.
  5. ΑΓΩΝΙΑ και Έντονες οι διαμαρτυρίες από συναδέλφους γύρω από την ελεύθερη διακίνηση. Σας είναι γνωστό ότι χιλιάδες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε τουριστικές περιοχές, η λειτουργία τους εξαρτάται ΑΠΟΛΥΤΑ από την κατάργηση του μέτρου της ελεύθερης κίνησης από Νομό σε Νομό.

       Γνωρίζουμε ότι έχετε απόλυτη Γνώση της κατάστασής μας και είμαστε σίγουροι ότι θα μας στηρίξετε.»

 

 

 

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.

     Ο Πρόεδρος

                                                Τσαπατσάρης Γρηγόριος

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Στάση Σερβίων: «Κύριε Γενικέ γραμματέα της αποκεντρωμένης Περιφέρειας Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας…ΒΟΗΘΕΙΑ- Με κλειστά μικρόφωνα η Δημοκρατία δε λειτουργεί»

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Ανακοίνωση για τον τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων που συννεδρίασε σήμερα και καλώντας τον Γενικό Γραμματέα της ...