Με αφορμή την ολοκλήρωση του μαθήματος “Η Τέχνη στην Εργοθεραπεία” του πέμπτου εξαμήνου, οι τριτοετείς φοιτητές του Τμήματος Εργοθεραπείας του Πανεπιστημίου με πρωτοβουλία του Διδάσκοντα- Διδάκτορα Ακαδημαϊκής Εμπειρίας του Τμήματος Εργοθεραπείας, κ. Γεωργίου Κωνσταντίνου, και σε συνεργασία με το Κέντρο Μέριμνας ΑμΕΑ Βέροιας, το Τμήμα Φωτογραφίας του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας και τον Ποντιακό Σύλλογο Πτολεμαΐδας, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν μια έκθεση φωτογραφίας και έργων τις ημερομηνίες Πέμπτη 11 και Παρασκευή 12 Μαΐου στον χώρο του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαΐδας.
Σκοπός είναι η ανάπτυξη του κοινωνικού διαλόγου και ο μετασχηματισμός της έννοιας της αναπηρίας.
Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα που δημιουργήθηκαν στα πλαίσια του μαθήματος από τους ίδιους τους φοιτητές με βάση τη δική τους αντίληψη για το θέμα αυτό και φωτογραφίες, οι οποίες εντάσσονται σε ένα καινοτόμο project με τίτλο «Photo voice” που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Μέριμνας ΑμΕΑ Βέροιας, το Τμήμα Εργοθεραπείας Πτολεμαΐδας και το Τμήμα Φωτογραφίας του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας.
Ο κ. Γεωργίου Κωνσταντίνος πραγματοποίησε την έναρξη της εκδήλωσης για την παρουσίαση της έκθεσης, αναφερόμενος στους ομιλητές και δίνοντας το γενικό πλάνο.
Η κα. Ελένη Ζάχου, Ακαδημαϊκή Υπότροφος του Τμήματος Εργοθεραπείας, έκανε μία γενική παρουσίαση του τμήματος εργοθεραπείας και του ρόλου που παίζει η τέχνη ως θεραπευτικό μέσο.
Όπως δήλωσε η φοιτήτρια Ελευθερία Αφεντουλίδου, η έκθεση έργων και φωτογραφιών αναφέρεται στο τι είναι η εργοθεραπεία και οι φωτογραφίες αποτελούν ουσιαστικά μία προσομοίωση μιας συνεδρίας εργοθεραπείας.
Οι φοιτήτριες Ιωάννα Βαλλιέρου, Αναστασία Καράμπελα και Μαρία Μελίτου έκαναν αναφορά για το τμήμα της εργοθεραπείας στην Πτολεμαΐδα και κατά πόσο μπορεί να επιτελέσει απρόσκοπτα το ακαδημαϊκό του έργο.
Η Διευθύντρια του Κέντρου Μέριμνας ΑμΕΑ Βέροιας, κα. Μιχαηλίδου-Δαμιανίδου Μελίνα παρουσίασε το project “Photo voice” και το πώς ξεκίνησε η συνεργασία με το τμήμα εργοθεραπείας.
Παρούσα στην εκδήλωση ήταν και η συγγραφέας κα. Γιώτα Φωτιάδου.