Παλιοί γνώριμοι…
Αρχίζει πλέον να οργανώνεται και στην περιφέρεια η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη (ΕΛ.Α.Σ.), το κόμμα του κ. Αλέξη Τσίπρα, πρώην Πρωθυπουργού και πρώην Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, με τη δημιουργία των Συντονιστικών Επιτροπών (σ. σ. τις γνωστές Νομαρχιακές Επιτροπές) στις διάφορες Περιφερειακές Ενότητες.
Στην Π.Ε. της Κοζάνης η Επιτροπή είναι ενδεκαμελής και η κ. Κούτα Άννα θα είναι η Συντονίστρια Πλατφόρμας, όπως είναι ο τίτλος.
***
Ρίχνοντας μια ματιά στα ονόματα που συγκροτούν την πρώτη Συντονιστική Επιτροπή της ΕΛ.Α.Σ. στην Π.Ε. μας, διαπιστώνουμε πως σ’ αυτά συμπεριλαμβάνονται και γνωστά ονόματα που τα έχουμε ξανασυναντήσει σε προηγούμενες περιόδους λόγω της δραστηριοποίησης τους είτε στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ είτε στους κόλπους των Ανεξάρτητων Ελλήνων (ΑΝ. ΕΛ.).
Λογικό και αναμενόμενο, θα μπορούσε να πει κάποιος και δεν θα είχε άδικο.
Όσο και αν ειπώθηκε και γράφτηκε πολλές φορές πως ο κ. Τσίπρας και οι συνεργάτες του στο καινούργιο αυτό πολιτικό εγχείρημα θα ήθελαν να πλαισιώνονται από νέα πρόσωπα, κατά κύριο λόγο, αυτό δεν είναι πάντα εφικτό.
***
Οι νέοι είναι ωραίοι πάντα, αλλά και οι πεπειραμένοι και όσοι διαθέτουν κάποιες γνώσεις για το πώς μπορεί να στηθεί και να λειτουργήσει ένα κόμμα είναι σε κάθε περίπτωση χρήσιμοι αλλά και απαραίτητοι.
Το καλύτερο, βέβαια, είναι αν μπορείς να πετύχεις το συνδυασμό των δύο αυτών βασικών στοιχείων, που είναι μεν επιθυμητός αλλά στην πράξη δεν αποδεικνύεται και τόσο εύκολος.
***
Και είναι επιθυμητός από κάθε κόμμα καθώς τα πρόσωπα που το στελεχώνουν αποτελούν ένα από τα κριτήρια αξιολόγησης του.
Το σημαντικότερο όμως κριτήριο, κατά τη γνώμη μας, είναι το τι πρεσβεύει και οι προτάσεις και το σχέδιο που καταθέτει για το πώς μπορεί να κυβερνηθεί η χώρα, αν κληθεί ν’ αναλάβει τα ηνία της.
Ποια μπορεί να είναι η «λογική τιμή» για το κόστος θέρμανσης;
Με τις τιμές των καυσίμων να εξακολουθούν να πραγματοποιούν υψηλές πτήσεις ο χειμώνας για την περιοχή μας δείχνει πιο απειλητικός από οποιαδήποτε άλλη φορά.
Ειδικά όσοι συμπατριώτες μας θα πρέπει να κάψουν πετρέλαιο για να ζεσταθούν έχουν κάθε λόγο ν’ ανησυχούν για το σε ποιο ύψος θα διαμορφωθεί η τιμή του.
***
Στο θέμα του κόστους της θέρμανσης για τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας αναφέρθηκε πρόσφατα και ο Αντιπεριφερειάρχης της Π. Ε. Καστοριάς κ. Δημήτρης Σαββόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό true story FM, προαναγγέλλοντας ακόμα και… σύγκρουση με την Κυβέρνηση αν δεν γίνει κάτι για να μην αναγκαστούν να πληρώσουν υπέρογκα ποσά οι κάτοικοι της περιοχής μας.
Αντιγράφουμε από το σχετικό ρεπορτάζ του ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΥ, το οποίο σημείωνε σχετικά με την τοποθέτηση του κ. Σαββόπουλου ότι “… αναφερόμενος στο αυξημένο κόστος του πετρελαίου θέρμανσης και στην ανάγκη κρατικής παρέμβασης, τόνισε πως θα πρέπει να υπάρξει ειδική μέριμνα από την κεντρική κυβέρνηση, ώστε οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες του χειμώνα. «Θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα από την κεντρική κυβέρνηση και θα πρέπει να διεκδικήσουμε το αυτονόητο, δηλαδή μια λογική τιμή», ανέφερε, ενώ πρόσθεσε πως, εάν δεν υπάρξει η απαιτούμενη πρόβλεψη, «Αν τα δεδομένα παραμείνουν όπως έχουν αυτή τη στιγμή ασφαλώς η κυβέρνηση θα μας βρει απέναντι».”
***
Προφανώς, όλοι μας θα θέλαμε έτσι ώστε το κόστος για τη θέρμανση να είναι πραγματικά σε τέτοια επίπεδα ώστε να μπορούν όλοι να το σηκώσουν και να μην αναγκαστούν να κρυώσουν.
Όμως απ’ τα λεγόμενα του κ. Σαββόπουλου μας δημιουργήθηκε ένα, εύλογο θέλουμε να πιστεύουμε, ερώτημα.
Όταν μιλάμε για «λογική τιμή», σε τι ύψος ορίζεται αυτή;
Γιατί έτσι όπως εξελίσσονται οι τιμές των καυσίμων η λογική μάλλον έχει χαθεί εδώ και καιρό.






























