Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2025, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Σαββόπουλου, με θέμα την ένταξη νέων έργων συνολικού προϋπολογισμού 25.900.000 € για την Π.Ε. Καστοριάς, όπως έχει προτείνει ο Περιφερειάρχης στον «Πυλώνας III», καθώς και για την πορεία του Τεχνικού Προγράμματος.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών Βάσω Σιδηροπούλου, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Εκτέλεσης Έργων Δομών Περιβάλλοντος Χαράλαμπος Δόλλας, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Ωρίμανσης Έργων και Μελετών Θεόδωρος Κασκίτσης, η υπεύθυνη Προγραμματισμού Όλγα Τσίπου, όλα τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, καθώς και ο συνεργάτης του Αντιπεριφερειάρχη Μάριος Τέρψης.
Στην αρχή της συνάντησης αναλύθηκαν τα έργα που εντάσσονται στον «Πυλώνα III», συνολικού προϋπολογισμού 25.900.000 €, τα οποία αφορούν:
- Την κατασκευή Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Καστοριάς της Σχολής Αστυφυλάκων – 12.500.000 €
- Τη βελτίωση και εκσυγχρονισμό υποδομών και εγκαταστάσεων στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς–7.300.000 €
- Τη βελτίωση οδικού τμήματος από Πολυκέρασο έως τη Μονή Αγίων Αναργύρων Μελισσοτόπου – 2.600.000 €
- Τη διασταύρωση Τοιχιού – Χιονοδρομικό Βιτσίου – όρια Ν. Φλώρινας – 2.500.000 €
- Την αναβάθμιση φωτισμού υφιστάμενων κόμβων στην Π.Ε. Καστοριάς – 1.000.000 €
Στη συνέχεια παρουσιάστηκε η πρόοδος του Τεχνικού Προγράμματος, το οποίο περιλαμβάνει έργα καθοριστικής σημασίας για την περιοχή, όπως:
- Παρεμβάσεις στην οδοποιία και συντηρήσεις του οδικού δικτύου
- Έργα σε κτιριακές και εκκλησιαστικές υποδομές
- Εγγειοβελτιωτικά Έργα
- Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας
- Επιχειρηματικότητα και των τριών Δήμων
Ο κ. Σαββόπουλος τόνισε ότι στην Π.Ε. Καστοριάς υλοποιούνται αυτή την περίοδο πολλά έργα συνολικού ύψους άνω των 30.000.000 €, χωρίς να συνυπολογίζονται τα νέα που έχουν ενταχθεί και ανέρχονται σε 25.900.000 €, καθώς και το μεγάλο έργο της σήραγγας της Κλεισούρας που υλοποιείτε, με προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 80.000.000 €. Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία των έργων της Περιφερειακής Αρχής, ευχαριστώντας τη Διευθύντρια και όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες για την προσφορά τους.