Σε μια σειρά δράσεων οι οποίες πρέπει να ακολουθήσουν και να είναι συνδυαστικές εντάσσεται το συλλαλητήριο της επόμενης Πέμπτης που θα διοργανωθεί στην πόλη της Κοζάνης, όπως αποφασίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα σε κοινή σύσκεψη αυτοδιοίκησης, συνδικάτων και επιμελητηρίων η οποία διεξήχθη στην Πτολεμαΐδα.
Αυτό τόνισε ο Δήμαρχος Εορδαίας, Παναγιώτης Πλακεντάς, μιλώντας στον True Story 102,8 υποστηρίζοντας παράλληλα δεν μπορεί να είναι μία έκφραση αντίθεσης ή διεκδίκησης μεμονωμένα το συγκεκριμένο συλλαλητήριο.
«Όλες οι διεκδικήσεις τίθενται συνεχώς από πλευράς αυτοδιοίκησης, με συνεχείς αποφάσεις, με το υπόμνημα στον Πρωθυπουργό και μια σειρά άλλων ενεργειών».
Στο συλλαλητήριο εκτός από το αίτημα της παράτασης των λιγνιτικών μονάδων, μπαίνει και μια σειρά άλλων διεκδικήσεων για την περιοχή όπως η ρήτρα απολιγνιτοποίησης, η εφαρμογή του net metering για τις ενεργειακές κοινότητες της αυτοδιοίκησης, ζητήματα ανάπτυξης για τη Δυτική Μακεδονία κ.α.
«Εκτιμώ ότι η παράταση λειτουργίας της «Πτολεμαΐδα 5» δεν είναι τελειωμένο είναι αναγκαιότητα, σέβομαι τι λέει ο καθένας αλλά οι ανάγκες της κοινωνίας και η αντιμετώπιση της κατάστασης βάση γεωπολιτικών δεδομένων το καθιστούν απαραίτητο», ανέφερε ο Παναγιώτης Πλακεντάς.
Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στην Κοζάνη, την Πέμπτη 9 Ιουλίου στις 8.30μ.μ.































