«Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι μια “διχασμένη” Χώρα. Ό,τι δεν αγγίζει ο τουρισμός, παρακμάζει. Πρόκειται για τα 2/3 της πατρίδας μας, την ελληνική περιφέρεια και ιδιαίτερα την ύπαιθρο που νιώθει ότι αγνοείται και μένει πάντα “στην απέξω”» τόνισε ο Βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Πάρις Κουκουλόπουλος, στην εκπομπή «Επτά» του ERTNEWS με τη δημοσιογράφο Βάλια Πετούρη.
Συμπλήρωσε, επίσης, ότι «σ’ αυτό το κομμάτι της επικράτειας, στην περιφέρεια, το ΠΑΣΟΚ ήρθε με άνεση 2ο κόμμα. Μια επίδοση που θεωρώ πως αποτελεί το μεγάλο μας πλεονέκτημα και δεν έχει να κάνει μόνο με την ιστορία μας, αλλά και με τις σύγχρονες θέσεις μας. Αυτός είναι, λοιπόν, ο βασικότερος λόγος για τον οποίο πιστεύω ότι από το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ξεκινήσει η αναδιάταξη του προοδευτικού πόλου ενάντια στη ΝΔ. Δεν μπορεί παρά να έχει κορμό το ΠΑΣΟΚ. Αποδείξαμε ότι είμαστε η σταθερά στην Κεντροαριστερά. Άλλωστε όλα όσα συμβαίνουν στο ΣΥΡΙΖΑ το επιβεβαιώνουν. Είναι εφικτό το ΠΑΣΟΚ να κερδίσει την 1η θέση στις επόμενες εθνικές εκλογές και μετά να δει τα θέματα συνεργασιών σε αυστηρά προγραμματική βάση».
Απαντώντας στα ερωτήματα για τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, επισήμανε πως «όλοι μας χρειάζεται να δούμε την εκλογική διαδικασία ως μια μεγάλη ευκαιρία, να μιλήσουμε πολιτικά κοιτάζοντας τους πολίτες. Φιλοδοξώ να συμβάλω σε αυτήν την προσπάθεια, με παρεμβάσεις για τα πολιτικά χαρακτηριστικά της αναμέτρησης. Ξεκινώντας από μια σοβαρή πολιτική αντιπαράθεση και από μια μεγάλη συμμετοχή της κοινωνικής βάσης μας, την επόμενη ημέρα, ανεξαρτήτως ποιος θα εκλεγεί -ή θα παραμείνει- Πρόεδρος, ενωμένοι μπορούμε να αποκτήσουμε δυναμική “περπατησιά” και υπό καλύτερους όρους να απλουστεύσουμε στην πράξη τις απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που εύλογα θέτετε για το μέλλον του προοδευτικού χώρου».
Γενικότερα, κληθείς να σχολιάσει τα μηνύματα των Ευρωεκλογών, σημείωσε ότι «η ρευστότητα χαρακτηρίζει όλο το πολιτικό σύστημα. Η κάλπη των Ευρωεκλογών έστειλε μεγάλης ισχύος μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση. Επομένως, έχουμε όλοι χρέος, σε όλα τα δημοκρατικά κόμματα, να εξετάσουμε τι είναι αυτό που συγκινεί την κοινωνία και εμείς δεν το εκφράζουμε όσο και όπως θα έπρεπε».
Περιέγραψε, τέλος, πως «τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν θέμα αναζήτησης πολιτικής ταυτότητας.
Στη ΝΔ το ζήτημα ταυτότητας το έθεσαν δύο πρώην Πρωθυπουργοί. Ο ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Κασσελάκη είναι καθημερινά γεμάτος αντιφάσεις, δεν γνωρίζουμε που ακριβώς στοχεύει και με ποιες πολιτικές θέσεις. Αντιθέτως, εμείς ταυτοτικό πρόβλημα δεν έχουμε. Ξέρουμε καλά ποιοι είμαστε. Ενδεικτικά, όσον αφορά τα στρατηγικά εθνικά θέματα, σε εμάς δεν υπάρχουν εσωτερικές διαιρέσεις και διλήμματα. Με τη φρόνηση ότι η Ευρώπη απομακρύνθηκε πάρα πολύ από εκεί που θα την ήθελαν οι Ευρωπαίοι πολίτες, διαθέτουμε τη βούληση να την αλλάξουμε, χωρίς αστερίσκους σε σχέση με τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Χώρας».