Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Όταν το… μεράκι γίνεται δημιουργία! Παράδειγμα η αυλή του «Αμερικάνου» , που ομορφαίνει τη Βόρεια είσοδο της Πτολεμαΐδας ! (φώτο-βίντεο)

Όταν το… μεράκι γίνεται δημιουργία! Παράδειγμα η αυλή του «Αμερικάνου» , που ομορφαίνει τη Βόρεια είσοδο της Πτολεμαΐδας ! (φώτο-βίντεο)

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

«Πόλο έλξης » , για τους διερχόμενους από τη Βόρεια είσοδο της Πτολεμαΐδας πολίτες και επισκέπτες, αποτελεί η καλαίσθητη αυλή του Πτολεμαϊδιώτη Γιώργου Χ »Σταυριανίδη γνωστού και ως » Αμερικάνου» . Παραπέμποντας σε άλλες εποχές και παντρεύοντας την Ελληνική με την Αμερικανική παράδοση ο κ. Χ” Σταυριανίδης μετέτρεψε την αυλή του σε μία ξεχωριστή γωνία με Εκκλησάκι, κιόσκι, πλακόστρωτους διαδρόμους, υπέροχα καταπράσινα παρτέρια, που κοσμούν πισίνες, βραχάκια ,δελφίνια γοργόνες ,κύκνοι, καναρίνια και πληθώρα πολύχρωμων ανθισμένων λουλουδιών.

Παρά το γεγονός ότι έζησε και δημιούργησε μαζί με την οικογένειά του επί 45 χρόνια στην Αμερική, η επιθυμία του να επιστρέψει στη γενέτειρά του ήταν ιδιαίτερα έντονη και τα τελευταία χρόνια ζει και δημιουργεί στην Πτολεμαΐδα, παραδίδοντας «μαθήματα» , που αναβαθμίζουν και ομορφαίνουν αισθητικά αυλές και κήπους και κατά συνέπεια την Πόλη μας. Ακόμα και στο εσωτερικό του σπιτιού του έχει δώσει μία μουσειακή παραδοσιακή εικόνα με σπάνια αντικείμενα , από Ελλάδα και Αμερική ,που τον κάνουν να αναπολεί το παρελθόν, ενώ συνεχίζει ολημερίς να ασχολείται με τον κήπο του, να «μιλά » με τα λουλούδια και τα καναρίνια του , απολαμβάνοντας τη χαρά της δημιουργίας!

ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Κούλα Πουλασιχίδου