Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Οργασμός εργασιών στα καταστήματα εστίασης της Πτολεμαΐδας και προετοιμασίες για το πολυπόθητο άνοιγμα (φωτο-video)

Οργασμός εργασιών στα καταστήματα εστίασης της Πτολεμαΐδας και προετοιμασίες για το πολυπόθητο άνοιγμα (φωτο-video)

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email


Δάλλας


Σε πυρετό προετοιμασιών είναι αυτή την περίοδο τα καταστήματα εστίασης της Πτολεμαΐδας, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για την 3η Μαΐου, οπότε και πήραν από την κυβέρνηση το «πράσινο φως» προκειμένου να λειτουργήσουν σε εξωτερικούς χώρους μετά από πολύμηνη αναμονή!

Από το πρωί αν κάνει κανείς μια βόλτα στην Πτολεμαΐδα, ιδίως στα καταστήματα εστίασης – καφέ και όχι μόνο, του κέντρου, βλέπει ότι προσωπικό και ιδιοκτήτες καταστημάτων βρίσκονται σε πυρετό εργασιών.

Πλένουν τους εξωτερικούς χώρους, τα καθίσματα και τα τραπέζια, βιτρίνες, προμηθεύονται τα απαραίτητα για τη διαμόρφωση των εξωτερικών χώρων κ.ο.κ.

Όπως μας είπε ο Γιάννης Καραλευθέρης από το Baccara, υπάρχει οργασμός εργασιών και όλοι ανυπομονούν να ξεκινήσουν, ενώ στα περιφερειακά καταστήματα επικρατεί ακόμη ησυχία.

Τα μαγαζιά, θα λειτουργούν, με αποστάσεις, παρουσία μόνο καθήμενων πελατών και μέχρι 6 άτομα ανά τραπέζι, ενώ θα κλείνουν από τις 11 τη νύχτα έως τις 5 το πρωί. Από το συγκεκριμένο ωράριο εξαιρούνται οι υπηρεσίες delivery με απαγόρευση πώλησης αλκοόλ. Την Μ. Πέμπτη αναμένεται να βγει και η σχετική απόφαση που θα προβλέπει το πώς θα ανοίξει ο κλάδος και με ποια μέτρα.

Ειδικότερα, οι επιχειρήσεις εστίασης θα λειτουργούν ως εξής:

 

-Θα παραμένουν κλειστά από τις 11 μ.μ. έως τις 5 π.μ.

-Οι πελάτες θα επιτρέπεται να κάθονται μόνο σε εξωτερικούς χώρους. Δεν θα επιτραπεί η λειτουργία εσωτερικών ημιυπαίθριων χώρων.

-Δεν θα επιτρέπονται όρθιοι πελάτες, παρά μόνο καθήμενοι.

-Σε κάθε τραπέζι θα μπορούν να κάθονται έως έξι άτομα.

-Οι αποστάσεις ανάμεσα στα τραπέζια κυμαίνονται από 90 εκατοστά εως 1,8 μ, ανάλογα με το αν υπάρχει ή όχι καρέκλα στον ενδιάμεσο χώρο

-Δεν θα οριστεί ταυτόχρονα και μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών με βάση τα τετραγωνικά.

-Θα επιτρέπεται η χρήση του μπαρ μόνο με καθήμενους πελάτες. Επιτρέπεται να είναι δίπλα δίπλα έως δύο σκαμπό. Η επόμενη δυάδα σκαμπό θα πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση 1,5 μέτρου.

-Οι εργαζόμενοι στον κλάδο της εστίασης θα υποβάλλονται υποχρεωτικά δύο φορές την εβδομάδα σε self tests. Το κόστος για το ένα self test θα καλύπτεται από το κράτος, ενώ για το άλλο το κόστος θα καλύπτεται από τον εργοδότη.

-Απολυμαντικά σε κάθε τραπέζι.

-Οι εργαζόμενοι θα φορούν υποχρεωτικά μάσκα. Υποχρεωτικά μάσκα θα πρέπει να φορούν και οι πελάτες κατά τον χρόνο αναμονής, ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση για μάσκα για τους καθήμενους πελάτες.

-Θα πρέπει να γίνεται απολύμανση των καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια.

Πώς θα καθόμαστε στα τραπέζια

Ειδικότερα, οι αποστάσεις ανάμεσα στα τραπέζια θα είναι οι ακόλουθες:

 

0,90 εκ.  όταν στον ενδιάμεσο χώρο μεταξύ δύο παράπλευρων τραπεζιών δεν τοποθετείται καρέκλα σε κανένα εκ των δύο

1,20 εκ. όταν στον ενδιάμεσο χώρο μεταξύ δύο παράπλευρων τραπεζιών τοποθετείται καρέκλα σε ένα εκ των δύο,

1,80 εκ. όταν στον ενδιάμεσο χώρο μεταξύ δύο παράπλευρων τραπεζιών τοποθετείται καρέκλα σε κάθε ένα εκ των δύο

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Δύο συλλήψεις στην Πτολεμαΐδα, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Συνελήφθησαν χθες (18-09-2021) το βράδυ στην Πτολεμαΐδα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) του Τμήματος ...