Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Ομαλά και χωρίς προβλήματα η πρώτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων στη Δ. Μακεδονία

Ομαλά και χωρίς προβλήματα η πρώτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων στη Δ. Μακεδονία

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Ομαλά κύλησε  σε όλη τη Δυτική Μακεδονία, η πρώτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων, για τους εξεταζόμενων των Γενικών Λυκείων, που εξετάστηκαν τη Δευτέρα στο μάθημα της νεοελληνικής γλώσσας.

Τα θέματα χαρακτηρίστηκαν από μαθητές και εκπαιδευτικούς ως βατά, οι μαθητές δεν φάνηκε να αντιμετωπίσουν κάπου ιδιαίτερο πρόβλημα, ενώ ειδικά στη Δ. Μακεδονία, σε επικοινωνία που είχαμε με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Θεόδωρο Μαρδίρη (σ.σ. ο οποίος βρέθηκε σε εξεταστικά κέντρα της Φλώρινας), όλα κύλησαν ομαλά και δεν σημειώθηκαν πουθενά προβλήματα.

Τα θέματα παρουσιάστηκαν χωρίς καθυστερήσεις στους μαθητές, όλοι οι εξεταστές ήταν στις θέσεις τους, ενώ τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα και προβλεπόμενα μέτρα, λόγω και του κορωνοϊού, με χρήση μασκών για τους εξεταστές και αντισηπτικά να υπάρχουν σε κάθε εξεταστικό κέντρο για χρήση από μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό.

Να σημειωθεί πως στη μάχη των πανελλαδικών εξετάσεων ρίχθηκαν στη Δυτική Μακεδονία 2.132 υποψήφιοι από τα ΓΕΛ και 835 από τα ΕΠΑΛ. Σε όλη την περιφέρεια λειτουργούν 15 εξεταστικά κέντρα, καθώς και δύο επιπλέον για φυσικώς αδυνατούντες μαθητές (για προφορική εξέταση).

Στο νομό Κοζάνης για τα γενικά λύκεια τα εξεταστικά κέντρα είναι στο 1,2,3,4 ΓΕΛ Κοζάνης, στο 1,3 ΓΕΛ Πτολεμαΐδας, και στα ΓΕΛ Νεάπολης, Σερβίων και Σιάτιστας. Στα ΕΠΑΛ, είναι το 1,2 Κοζάνης και το 1 ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας. Επίσης, προβλέπεται να υπάρχουν 959 επιτηρητής και 285 εκπαιδευτικοί στις σχετικές επιτροπές, αλλά το απαραίτητο βοηθητικό και διοικητικό προσωπικό.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη διάθεση των μαθητών υπάρχουν γραμμές για τηλεφωνική υποστήριξη μαθητών και γονέων, καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις συνεχίζονται αύριο Τρίτη με τα ΕΠΑΛ.
Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Βάσω Σάφη