Για πρώτη φορά, φίλες και φίλοι, πληροφορηθήκαμε, πως, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Γυμνασίου συμπεριλαμβάνει, εκτός από τις ημερήσιες εκδρομές και την εβδομαδιαία ετήσια, των μεγάλων τάξεων, υπήρχε και εκδρομή, ημι-ημερήσια , δηλαδή μια βολτίτσα στα πέριξ, για να ανοίξουν τα πόδια, ή ακόμα ακόμη σε καμιά γειτονιά για κανένα ψωμοκύδωνο, χωρίς βέβαια να αμφιβάλουμε και για καμιά, πιθανή, ασθένεια κάποιου καθηγητή, ή ακόμη και κάποια .. μαθητική δυσκολία, δε θα μας παραξένευε, όπως και κανένα ετήσιο σκασιαρχείο δεν θα ήταν και ..κολάσιμο, όμως.., τόσο, ο αριθμός της ξεκομμένης παρέας και το γύρο περιβάλλον, όσο και η απουσία δείγματος, συμμαθητριών-συμμαθητών, αφήνει πολλά ερωτήματα σχετικά με το αιτιολογικό, ημι-ημερήσια εκπαιδευτική σχολική….εκδρομή.
Όμως, για να μην αδικούμε και τους καλούς μας φίλους, λέμε, μήπως, μήπως, οι καλοί τους καθηγητές, σκέφτηκαν κανένα διαγώνισμα επιστημονικής…φαντασίας, εν υπαίθρω -καθαρή φύση-παραγωγικά μυαλά, κατά ομαδούλες. όπως μαρτυρεί και η πινακίδα, για να βαθμολογηθούν με τη λήξη της χρονιάς, θεωρείται και το πιο πιθανό και λογικό, που δικαιολογεί και την τήρηση του προγράμματος και την,… απομόνωση των μαθητών.;;
Το θέμα που δόθηκε, προς έρευνα . στη μαθητική παρέα , όπως δείχνει και η φώτο μας, η έρευνα του γνωστού σλόγκαν που κυκλοφορεί, “στο ΚΕΡΜΕΝ, ΠΕΤΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ”.
Δεν καταφέραμε να μάθουμε το αποτέλεσμα της έρευνας των έξη Διεθνολόγων μας, από αριστερά που έχουν την καταγωγή: Κούσης Κώστας- εκ Σουρμένων-, Κυδώνας Τάκης ή Τακούλιας- εκ Βλάστης-, Κεφαλίδης Πτολεμαίος- εκ Δεσμένης Πόντου-, Πουλασουχίδης Βασίλης, -εξ Αργυρουπόλεως Πόντου-, Χατζηεφραιμίδης Κώστας ή Ντίνος,-εκ Μ. Ασίας και Βασιλειάδης Πέτρος,- εκ Πόντου γενικώς…