Η πρόταση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, για τα επιχειρηματικά πάρκα σε όλη την περιοχή, παρουσιάστηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, από τους τεχνικούς συμβούλους οι οποίοι ανέλαβαν τη μελέτη πριν από περίπου 1 χρόνο.
Οι συγκεκριμένοι χώροι θα είναι 8 συνολικά, συνολικής έκτασης άνω των 5.000 στρ., με τον Περιφερειάρχη να αναφέρεται για άλλη μία φορά στο μεγάλο θέμα της έλλειψης οργανωμένων χώρων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και Βιομηχανικών Περιοχών.
«Η Δυτική Μακεδονία στερείται και στερούνταν οργανωμένων χώρων επενδύσεων, διαγνώσαμε το πρόβλημα και θεωρήσαμε σκόπιμο να προχωρήσουμε στη σύνταξη μελέτης με έναν τεχνικό σύμβουλο για να ξεπεράσουμε ζήτημα δεκαετιών. Η Δυτική Μακεδονία πρωταθλήτρια ανεργίας δεν είχε ΒΙΠΕ ούτε στην Κοζάνη, ούτε Πτολεμαΐδα, ούτε στα Γρεβενά ενώ υπολειτουργεί στη Φλώρινα και είχε μόνο στην Καστοριά.
Ναι μεν υπάρχουν κίνητρα επενδύσεων άλλα ταυτόχρονα έχουμε έλλειψη χώρων. Μέχρι το τέλος του 2022 θα έχουν γίνει αυτά και θα τις διαθέσουμε στους επενδυτές για να έχουμε επιχειρήσεις και επιχειρηματίες που θα θεμελιώσουν τις επενδύσεις τους», σημείωσε ο Περιφερειάρχης.
Όπως τονίστηκε από τους μελετητές διερευνήθηκαν 14 περιοχές μεταξύ των οποίων το Βατερό, το «Στρατόπεδο Λασσάνη» στα Μελίσσια, το Στρατόπεδο Νέας Νικόπολης, η Ανναράχη, το Μικρόκαστρο και η Ασβοστόπετρα στην Π.Ε. Κοζάνης, το ΒΙΟΠΑ Γρεβενών(Περιοχή Αποστόλη Μανδρί Καλαμιτσίου και το «Α. ΑΝΕΜΟΣ» στην ΤΚ Κοκκινιάς για την Π.Ε. Γρεβενών, ο Άγιος Παντελεήμονας, η περιοχή Αμμοχωρίου(Ε.Ο. Πτολεμαϊδας- Φλώρινας), η Σιταριά και ο Μέρας, στην Π.Ε. Φλώρινας και το Δισπηλιό στην Καστοριά.
Η περίπτωση του στρατοπέδου «Λασσάνη» και του Αγίου Παντελεήμονα, απορρίφθηκαν κατευθείαν, ενώ στην τελική 8αδα προκρίθηκαν η Σιταριά Φλώρινας, ο Μεράς Φλώρινας, το Βατερό, η Νέα Νικόπολη, η Ασβεστόπετρα, η Αναρράχη στην Κοζάνη, το Καλαμίτσι στα Γρεβενά και το Δισπηλιό στην Καστοριά.
Ζήσης Πιτσιάβας