Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Ο Βασίλης Κωνσταντόπουλος για την τοποθέτηση Γενικού Γραμματέα στο Δήμο Σερβίων: «Παράνομος ο διορισμός»

Ο Βασίλης Κωνσταντόπουλος για την τοποθέτηση Γενικού Γραμματέα στο Δήμο Σερβίων: «Παράνομος ο διορισμός»

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Για παράνομο διορισμό του νέου Γενικού Γραμματέα του Δήμου Σερβίων, κάνει λόγο με ανάρτησή του στο facebook, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Βασίλης Κωνσταντόπουλος.

Ο πρώην Δήμαρχος επισημαίνει πως δεν έχει προβλεφθεί δαπάνη στον προϋπολογισμό, ούτε έχει κατατεθεί αναμόρφωσή του, ως εκ τούτου ο ορισμός του νέου Γενικού Γραμματέα «κατά την άποψή μου είναι παράνομος», τονίζει.

Παράλληλα καλεί το Δήμαρχο, Χρήστο Ελευθερίου, να επανεξετάσει το θέμα και να προχωρήσει σε ορισμό του Γενικού Γραμματέα αφού εγκριθεί ο προϋπολογισμός του 2020.

Ο «Π» ζήτησε την άποψη του Δημάρχου, με τον κ. Ελευθερίου αρχικά να σημειώνει πως όλα έχουν γίνει βάση της σχετικής νομοθεσίας.

Να σημειωθεί πως Γενικός Γραμματέας του Δήμου Σερβίων, έχει οριστεί ο Γιάννης Τσέτσιλας.

Ολόκληρη η τοποθέτηση του Βασίλη Κωνσταντόπουλου έχει ως εξής:

Ορισμός Γενικού Γραμματέα του δήμου Σερβίων

Αναρτήθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ η υπ’ αριθμ. 46/03-09-2019 απόφαση του δημάρχου Σερβίων για τον ορισμό Γενικού Γραμματέα στον δήμο Σερβίων.

Στην τελευταία παράγραφο της απόφασης γίνεται επίκληση σχετικής βεβαίωσης πίστωσης της Οικονομικής Υπηρεσίας. Κατά την γνώμη μου δεν μπορεί να υπάρξει τέτοια βεβαίωση γιατί ο υφιστάμενος προϋπολογισμός του δήμου δεν προβλέπει τέτοια πίστωση, δεδομένου ότι ο θεσμός του Γενικού Γραμματέα πρώτη φορά εισάγεται στον δήμο Σερβίων.

Κατά την άποψή μου ο διορισμός αυτός είναι παράνομος, δεδομένου ότι δεν έχει κατατεθεί προϋπολογισμός ή αναμόρφωση προϋπολογισμού στον οποίο να προβλέπεται η δαπάνη μισθοδοσίας του Γενικού Γραμματέα. Επομένως ο διορισμός μπορεί να γίνει όταν ο νέος προϋπολογισμός εισαχθεί και εγκριθεί από τα αρμόδια όργανα (συμπεριλαμβανομένης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας).
Κατά την άποψή μου ο διορισμός μπορεί να γίνει από το νέο έτος 2020, μετά την τελική έγκριση του προϋπολογισμού του 2020.

Άρα καλά είναι ο δήμαρχος να εξετάσει καλά το θέμα και να κάνει ανάκληση του διορισμού έγκαιρα, προτού δημιουργηθούν νομικές συνέπειες από τον διορισμό αυτό.

Ζήσης Πιτσιάβας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ζήσης Πιτσιάβας