Ο σπουδαίος ηθοποιός και σκηνοθέτης Θανάσης Σαράντος μίλησε στην εκπομπή του True Story Radio «Άκου να δεις» και την Μαρία Βαρνιτσιώτη για την πολυβραβευμένη παράσταση «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή, που ανεβαίνει στην Αίθουσα Τέχνης του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης στις 25 και 26 Οκτωβρίου (στις 21:00 και 19:00 αντίστοιχα).
Η παράσταση, που ταξιδεύει για τρίτη συνεχή χρονιά σε Ελλάδα και εξωτερικό, παρουσιάζει τον Οιδίποδα μέσα από μια σύγχρονη, κλειστοφοβική και βαθιά ανθρώπινη ματιά, αναδεικνύοντας τη διαχρονικότητα των θεμάτων της ταυτότητας, της εξουσίας και της ευθύνης. Ο κ. Σαράντος υπογράμμισε ότι το έργο είναι το πρώτο δράμα της ανθρωπότητας, ενώ μίλησε για τη γοητεία του μυστηρίου και το χιούμορ που συνυπάρχει με την τραγωδία.
Με τη μετάφραση του Μίνωα Βολανάκη, τη μουσική του Κωνσταντίνου Ευαγγελίδη, την κίνηση του Πλωτίνου Ηλιάδη και τη συμμετοχή επτά εξαιρετικών ηθοποιών —ανάμεσά τους η Αγγελική Λεμονή, ο Βαγγέλης Μάγειρος και ο Κωνσταντίνος Τσιάκος— η παράσταση υπόσχεται ένα συναρπαστικό θεατρικό ταξίδι στον κόσμο του Σοφοκλή.
Όπως τόνισε ο Θανάσης Σαράντος, «το θέατρο δεν είναι για να διδάσκει, αλλά για να θέτει ερωτήματα. Και ο Οιδίπους συνεχίζει, 2.500 χρόνια μετά, να ρωτά ποιοι είμαστε πραγματικά».