Αρχική > Slider > Ο ΠτΔ Π. Παυλόπουλος με εκπροσώπους Κροκοπαραγωγών & Γούνας: Θα έρθει να εγκαινιάσει το Μουσείο Κρόκου – Δήλωσε ενήμερος για την πορεία των δύο κλάδων και διαβεβαίωσε ότι θα συνεισφέρει όσο μπορεί

Ο ΠτΔ Π. Παυλόπουλος με εκπροσώπους Κροκοπαραγωγών & Γούνας: Θα έρθει να εγκαινιάσει το Μουσείο Κρόκου – Δήλωσε ενήμερος για την πορεία των δύο κλάδων και διαβεβαίωσε ότι θα συνεισφέρει όσο μπορεί

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Συνάντηση με τους προέδρους του Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Κοζάνης και της Ομοσπονδίας Γούνας, είχε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στο περιθώριο της επίσκεψής του στη Σιάτιστα, το απόγευμα του Σαββάτου.

Την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «ΙΒΕΡΙΣ», λίγο μετά το επίσημο γεύμα που δόθηκε προς τιμή του Προέδρου της Δημοκρατίας,  διοργάνωσε ο πρώην υπουργός και βουλευτής Κοζάνης Μιχάλης Παπαδόπουλος. Έτσι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνομίλησε για περίπου μισή ώρα με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Νίκο Πατσιούρα και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γούνας Δημήτρη Κοσμίδη, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα και τις προοπτικές των δύο σημαντικών για την περιοχή κλάδων της οικονομίας, παρουσία του Μιχάλη Παπαδόπουλου.

Ο Ν. Πατσιούρας αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται για την εξωστρέφεια και την περαιτέρω προώθηση του κρόκου στις διεθνείς αγορές, επικεντρώνοντας στην πρόσφατη θετική εξέλιξη για να φτάσει το ελληνικό σαφράν στη μεγάλη αγορά της Κίνας, ενώ ενημέρωσε για το πρόγραμμα που βρίσκεται σε εξέλιξη για την δημιουργία σύγχρονου συσκευαστηρίου και μουσείου κρόκου.

Ο Δ. Κοσμίδης ενημέρωσε τον Π. Παυλόπουλο για την μεγάλη σημασία που έχει ο κλάδος της γούνας για την εθνική οικονομία και την περιοχή, τονίζοντας ότι η Δυτική Μακεδονία με την Καστοριά και τη Σιάτιστα είναι η «μητρόπολη της γούνας». Αναφερόμενος στα προβλήματα του κλάδου εστίασε στην υπερφορολόγηση, ενώ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου φυγής των γουνοποιητικών επιχειρήσεων από τη χώρα αν δεν αλλάξει η πολιτική που ακολουθείται.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ότι παρακολουθεί την πορεία των δύο δυναμικών για την περιοχή κλάδων της οικονομίας, ενώ έδειξε να είναι ενήμερος και για την πρόσφατη συμφωνία του Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών με την Κίνα, έπειτα από διαμεσολάβηση του υπουργείου Εξωτερικών. Μάλιστα, δήλωσε ότι θα παρέμβει στον πρέσβη της Κίνας, για τον οποίο  είπε ότι τον γνωρίζει προσωπικά, ώστε να επισπευτεί η υλοποίηση της συμφωνίας και να πάρει ο ελληνικός κρόκος τη θέση που του αξίζει στα ράφια των καταστημάτων της μεγάλης αγοράς της Κίνας. Αυτό που χαροποίησε ιδιαιτέρως τον Ν. Πατσιούρα, είναι η αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι επιθυμεί να έρθει ο ίδιος στην Κοζάνη για να εγκαινιάσει το Μουσείο του Κρόκου, μόλις είναι έτοιμο. Τέλος, επειδή συνάντηση περίπου μισής ώρας δεν ήταν αρκετή για να συζητηθούν διεξοδικά όλα τα θέματα, ο Π. Παυλόπουλος, δήλωσε ότι είναι «ανοιχτός» για άλλη μία συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας