Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ στο Εμπόριο – Συνάντηση με τον κτηνοτρόφο που επλήγη όταν λύκοι κατασπάραξαν το κοπάδι του – Μετά από πρωτοβουλία του Δημ.Συμβούλου Στέφανου Κωτσίδη – Ζητούμενο η άμεση αποζημίωση του κτηνοτρόφου

Ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ στο Εμπόριο – Συνάντηση με τον κτηνοτρόφο που επλήγη όταν λύκοι κατασπάραξαν το κοπάδι του – Μετά από πρωτοβουλία του Δημ.Συμβούλου Στέφανου Κωτσίδη – Ζητούμενο η άμεση αποζημίωση του κτηνοτρόφου

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Γρηγόριος Βάρρας, βρέθηκε την περασμένη Δευτέρα στο Εμπόριο Εορδαίας, μιλώντας με τον κτηνοτρόφο που υπέστη τη φοβερή καταστροφή από κοπάδι λύκων, που κατασπάραξαν στις 23/6 το κοπάδι του.

Η επίσκεψη του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ στο χωριό έγινε μετά από παρέμβαση του δημοτικού συμβούλου και κτηνοτρόφου στο επάγγελμα, Στέφανου Κωτσίδη. «Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ κάτι τέτοιο. Για πρώτη φορά πρόεδρος οργανισμού ανταποκρίνεται άμεσα σε τηλεφώνημα που του κάναμε. Ήρθε να δει απευθείας το πρόβλημα, στο στάβλο και το χωράφι και αυτό δεν έχει ξαναγίνει», τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στον «Π» ο κ. Κωτσίδης. Όπως προσέθεσε, ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ ενημερώθηκε από τον κτηνοτρόφο Στέφανο Γούλα για το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει, μετά τη ζημιά που υπέστη, που ανέρχεται στις 8.000 ευρώ, σε ζωϊκό κεφάλαιο αλλά και με τα δικαιώματα, λόγω της ζημιάς αυτής τόσο στο γάλα που θα χαθεί, όσο και στα ζώα.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ ενημερώθηκε για τα προβλήματα των κτηνοτρόφων με τις επιδοτήσεις, με τον κ. Κωτσίδη να τονίζει πως «στάθηκε δίπλα μας και υποσχέθηκε ότι σε ό,τι αφορά το πρόβλημα του κτηνοτρόφου, αν και δεν είναι δικής του αρμοδιότητας, θα προσπαθήσει να βοηθήσει και δεσμεύτηκε ότι για τα άλλα προβλήματα που του θέσαμε, θα τα συζητήσουμε σε μελλοντική του επίσκεψη στην περιοχή ώστε να βρεθεί λύση».  

Εν τω μεταξύ, άμεση καταβολή της αποζημίωσης από τον ΕΛΓΑ ζητάει ο κτηνοτρόφος Στέφανος Γούλας, όταν συνέπεια της επίθεσης των λύκων στο κοπάδι του, o ίδιος έχασε 29 ζώα, τα περισσότερα εκ των οποίων τα βρήκε νεκρά την ίδια ημέρα.

Λίγες ημέρες μετά την επίθεση, ο ΕΛΓΑ επισκέφθηκε το χωράφι του και έκανε καταγραφή, συντάσσοντας τα χαρτιά και στέλνοντάς τα στην Αθήνα, από όπου και αναμένονται οι αποζημιώσεις.

Πλέον του έχουν απομείνει 25 αμνοερίφια, με τον κ. Γούλα να ζητάει άμεση καταβολή της αποζημίωσης, με τον ίδιο να εκτιμάει τη ζημιά στις 8.000 ευρώ, ωστόσο οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ κάνουν τουλάχιστον ενάμιση χρόνο να δοθούν.

Σε ό,τι αφορά την επίσκεψη του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο ίδιος τόνισε πως έγινε μετά από πρόσκληση του Δ.Σ. κ. Στέφανου Κωτσίδη, ώστε αν μπορεί να βοηθήσει, αν και όπως λέει δεν βρέθηκε κάποια άμεση λύση.

Σημείωσε δε ότι ο ρόλος του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι να δίνει επιδοτήσεις (τα δικαιώματα) στους αγρότες – κτηνοτρόφους , μετά τις δηλώσεις που κάνουν για το ζωϊκό κεφάλαιο, τα χωράφια που έχουν, τις καλλιέργειες κ.ο.κ.

Μόνο το κόστος για την προμήθεια των ζώων που χάθηκαν είναι στις 3.000 ευρώ σημειώνει, λέγοντας πως αν δεν έρθει άμεσα η αποζημίωση ο ίδιος θα αντιμετωπίσει μεγάλο πρόβλημα, μιας και έχασε και τα έσοδα από το γάλα που θα πουλούσε, αλλά και από τα αμνοερίφια.


Βάσω Σάφη

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Ηλίας Κωνσταντινίδης(καρδιολόγος): «Καλούμαστε όλοι οι ιδιώτες γιατροί να στηρίξουμε το ΕΣΥ- Η ιστορία θα μας κρίνει»

Κοινοποίησε το.... Facebook Twitter Print email Ένα ηχηρό και ξεκάθαρο μήνυμα έστειλε πριν λίγο, ο γνωστός καρδιολόγος της Κοζάνης, Ηλίας ...