Αρχική > Slider > Ο πόλεμος των Ξενοδόχων – Ο Επίκαιρος καταγράφει

Ο πόλεμος των Ξενοδόχων – Ο Επίκαιρος καταγράφει

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print


 

Πόλεμος έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε ξενοδόχους της Δυτικής Μακεδονίας, με αφορμή την ανακοίνωση του Περιφερειάρχη για έλευση προσφύγων στη Δυτική Μακεδονία, και ειδικότερα στα ξενοδοχεία των Γρεβενών. Ο ξενοδόχος Ιάκωβος Παντελίδης από την Πτολεμαΐδα, με άρθρο του που δημοσιεύθηκε σε τοπικές Ιστοσελίδες, επιτέθηκε στον περιφερειάρχη, λέγοντας πως με τις ενέργειές του και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας, λήφθηκε μια απόφαση στο πόδι, καταστρέφεται μια περιοχή στην οποία κάποιοι έχουν επενδύσει: «Με τις ενέργειές σας καταστρέφονται όχι μόνο τα Γρεβενά αλλά και η υπόλοιπη Δ. Μακεδονία. Το να δημιουργήσεις ένα Brand Name είναι συνεχής αγώνας και προσπάθεια χρόνων ενώ χρειάζεται λίγο μόνο διάστημα για να το καταστρέψεις. Δυστυχώς το πετύχατε πατώντας στην ανάγκη λίγων ξενοδόχων».

Μετά από λίγες ώρες, ήρθε η απάντηση. Μια επιστολή με μη επώνυμο αποστολέα, δημοσιευμένη επίσης σε τοπικές ιστοσελίδες, από τους ξενοδόχους της περιοχής των Γρεβενών. Η επιστολή μιλά για «αυτοανακηρυχθέντες, όψιμους προστάτες του τουριστικού προϊόντος των Γρεβενών που με αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο θέλησαν με ανακρίβειες και ανευθυνότητα να κατηγορήσουν τόσο τους ξενοδόχους όσο και τον Περιφερειάρχη για την πιθανή προσέλευση και διαμονή προσφύγων στα ξενοδοχεία της ορεινής περιοχής των Γρεβενών».

Συνεχίζοντας, η επιστολή αναφέρει μεταξύ άλλων: «Το 2016 και με δική μας πρωτοβουλία και ενέργειες φιλοξενήσαμε για εξι μήνες πρόσφυγες και μας δόθηκε η ευκαιρία να αποδείξουμε πως οι Έλληνες δεν είναι ξενοφοβικοί , συμπαραστέκονται και συμπάσχουν με τους απελπισμένους ανθρώπους , που ο πόλεμος τους ανάγκασε να ξεριζωθούν . Τους μήνες αυτούς εκτός από τις δικές μας επιχειρήσεις βοηθήθηκε πολύ οικονομικά και η πόλη των Γρεβενών και οι επιχειρηματίες της. Είχαμε εισροή χρημάτων από το εξωτερικό που διοχετεύθηκαν κατά κύριο λόγο στην τοπική οικονομία. Η τοπική κοινωνία διαπίστωσε πως οι πρόσφυγες παρά τη διαφορετική τους κουλτούρα , είναι άνθρωποι σαν εμάς, αλλά και ταλαιπωρημένοι, φοβισμένοι, απελπισμένοι και δεν δημιουργήθηκε κανένα απολύτως πρόβλημα. Επιθυμία μας ήταν η επιμήκυνση αυτής της διαμονής αυτής αλλά μετά την λήξη των συμβολαίων μας με την Υπατη Αρμοστεία και την παύση της ανάμειξης της στο θέμα διανομής προσφύγων σε καταλύματα, διεκόπη. Προς αποκατάσταση λοιπόν της αλήθειας θα θέλαμε να ενημερώσουμε πως ο Περιφερειάρχης κ.Καρυπίδης εδώ και ένα χρόνο δέχθηκε επανειλημμένες επισκέψεις των ξενοδόχων στο γραφείο του προς αναζήτηση της δικής του βοήθειας λόγω θέσεως. Πριν δεκαπέντε περίπου ημέρες ,τον ευχαριστούμε δημόσια για αυτή του την ενέργεια, μεσολάβησε για τη συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό και μας συνόδευσε στο γραφείο του, όπου καταθέσαμε εμείς το αίτημά μας και υπήρξαν οι ανάλογες συζητήσεις. Οι επιχειρήσεις είναι δικές μας, κτισμένες με πολύ αγώνα – κόπο – όνειρα, σήμερα επιδιώκουμε να τις κρατήσουμε ανοιχτές ως την ώρα της πολυπόθητης ανάκαμψης της οικονομίας. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν πολιτικάντη να κτίσει καριέρα πάνω στις δικές μας περιουσίες και τις αγωνίες μας.»

Δείτε όλα τα άρθρα του «Επίκαιρου» εδώ…          

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team