Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Ο Λ. Μαλούτας για τη ματαίωση των εκδηλώσεων της Αποκριάς στην Κοζάνη – Τι είπε για το γλέντι των φανών, το ρεύμα που κόπηκε – Τι εκδηλώσεις σχεδιάζεται να γίνουν ως αντιστάθμισμα (VIDEO)

Ο Λ. Μαλούτας για τη ματαίωση των εκδηλώσεων της Αποκριάς στην Κοζάνη – Τι είπε για το γλέντι των φανών, το ρεύμα που κόπηκε – Τι εκδηλώσεις σχεδιάζεται να γίνουν ως αντιστάθμισμα (VIDEO)

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
emailΓια τη ματαίωση των εκδηλώσεων της Αποκριάς στην Κοζάνη και το σχεδιασμό του δήμου να γίνουν άλλου είδους πολιτιστικές εκδηλώσεις (μάλιστα θα ζητηθεί και επιπλέον χρηματοδότηση κεντρικά ως αντιστάθμισμα), αλλά και το σχέδιο να γίνει εκδήλωση νεολαίας το Πάσχα, μίλησε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη τύπου ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας. Ο ίδιος απάντησε και για το άναμμα των φανών, λέγοντας πως δεν είναι ευθύνη του δήμου η διοργάνωσή τους, ωστόσο η ρευματοδότηση προς τους φανούς θα διακοπή, ενώ διακόπτεται και η οικονομική ενίσχυση προς τους συλλόγους.

Αναλυτικότερα: «Χθες το απόγευμα εκδόθηκε η ΚΥΑ των υπουργών Εσωτερικών Υγείας, Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών σύμφωνα με την οποία ματαιώνονται όλες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις. Στη συνέχεια συμμορφωνόμενοι με την απόφαση ανακοινώσαμε τη ματαίωση όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων που προγραμματίζονται από το Δήμο Κοζάνης (sourd games, πάρτυ νεολαίας, παρέλαση κ.ο.κ. )

Η εξέλιξη αυτή είναι φανερό ότι μας κατέλαβε εξ απροόπτου και είναι προφανές ότι έχει συνέπειες για την αυτοδιοίκηση που έχει δαπανήσει ποσά για τις εκδηλώσεις. Η αποκριά για εμάς είναι το κορυφαίο λαογραφικό γεγονός στον τόπο μας και πολλοί καταστηματάρχες περίμεναν την κίνηση με το ανάλογο εισπρακτικό όφελος», είπε αρχικά ο κ. Μαλούτας .

Επίσης, σημείωσε ότι υπάρχει μια συνεννόηση των δήμων να ζητηθεί, μια έξτρα χρηματοδότηση των δήμων που διοργανωθούν καρναβαλικές εκδηλώσεις, ώστε να γίνουν άλλου είδους εκδηλώσεις που θα τονώσουν την εικόνα και την οικονομία της πόλη, τόνισε ο δήμαρχος.

Σε ερώτηση για το εάν κόπηκε το ρεύμα στους φανούς της ευρύτερης περιοχής, ο κ. Μαλούτας απάντησε πως την ηλεκτροδότηση των φανών την κάνει ο ΔΕΔΔΗΕ και όχι οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου. Σε κάθε περίπτωση ο δήμαρχος είπε πως οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου έκαναν έγγραφο ώστε να διακοπεί η ηλεκτροδότηση στους φανούς.

Επίσης, οι παροχές του δήμου προς τους φανούς (δηλαδή τα χρήματα που δινόταν για κιχιά κ.α.) θα σταματήσουν, μετά την απόφαση για ματαίωση των εκδηλώσεων. «Δεν μπορεί να λέμε από τη μια να λέμε ότι σταματούν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις που παρέχονται από το δήμο και από την άλλη ο δήμος να παρέχει τροφοδοσία -κιχιά, κρασί- στους φανούς. Η ΚΥΑ προσπαθεί να αποτρέψει τις μετακινήσεις πολιτών από τη μια περιοχή στην άλλη για να αποτραπεί η εξάπλωση του ιού», είπε ο κ. Μαλούτας.

Για το άναμμα των φανών, ο κ. Μαλούτας απάντησε πως αυτή δεν είναι απόφαση των δήμων, αλλά απόφαση των συλλόγων. Η άποψή του , ωστόσο, είναι ότι «δεν πρέπει να αντιστρατευθούμε στο πνεύμα της απόφασης», λέγοντας, ωστόσο, πως αν πρόκειται για μια περιορισμένη εκδήλωση της γειτονιάς, δεν φέρει αντίρρηση.

Για εκδηλώσεις όπως το πάρτυ νεολαίας, υπάρχει η σκέψη να γίνει  μια γιορτή για τη νεολαία κατά το Πάσχα, με διαφορετικό χαρακτήρα.

Ζήσης Πιτσιάβας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Στάση Σερβίων: «Κύριε Γενικέ γραμματέα της αποκεντρωμένης Περιφέρειας Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας…ΒΟΗΘΕΙΑ- Με κλειστά μικρόφωνα η Δημοκρατία δε λειτουργεί»

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Ανακοίνωση για τον τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων που συννεδρίασε σήμερα και καλώντας τον Γενικό Γραμματέα της ...