Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Ο Δήμος Κοζάνης και φέτος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας με σύνθημα «Ας περπατήσουμε όλοι μαζί»

Ο Δήμος Κοζάνης και φέτος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας με σύνθημα «Ας περπατήσουμε όλοι μαζί»

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας συμμετέχει και φέτος ο Δήμος της Κοζάνης, τηρώντας έτσι την ανελλιπή παρουσία του από το 2014 στη συγκεκριμένη δράση η οποία ξεκίνησε το 2002.

Η Κοζάνη, μαζί με περίπου 1870 πόλεις απ’ όλη την Ευρώπη αναλαμβάνουν δράση, ώστε με μια σειρά εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων να σταλεί το μήνυμα των πιο προσβάσιμων αστικών κέντρων, με την παράλληλη προστασία του περιβάλλοντος, τη χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και φυσικά πόλεων που δίνουν τη δυνατότητα εύκολης μετακίνησης σε ευπαθείς ομάδες πολιτών, όπως ΑμΕΑ, μητέρες με καρότσια ηλικιωμένους κλπ.

Το φετινό σύνθημα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας είναι το «Ας περπατήσουμε όλοι μαζί» με τις εκδηλώσεις να ξεκινούν από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, όπου θα διεξαχθεί περίπατος σε κεντρικά σημεία της πόλης από μέλη του ΚΑΠΗ ώστε να διαπιστωθούν προβλήματα μετακίνησης και προσβασιμότητας για ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα είναι πλούσιο, με την κορύφωσή τους να έρχεται την ερχόμενη Κυριακή 22 Σεπτέμβρη, την ημέρα δηλαδή χωρίς αυτοκίνητο.

Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν αρκετοί σύλλογοι και φορείς της πόλης, τους οποίους ευχαρίστησε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου, Βασίλης Βασιλακόπουλος.

Δείτε το πρόγραμμά

ΔΕΥΤΕΡΑ 16/9
10.00 Βαδίζω με ασφάλεια στην τρίτη ηλικία.
Περίπατος με ομάδα του ΚΑΠΗ από το Ρολόι μέχρι το Σιδηροδρομικό Σταθμό. Κατά τη διαδρομή θα γίνει συζήτηση για τους κινδύνους που διατρέχει ένας πεζός της τρίτης ηλικίας κατά το βάδισμα στην πόλη και θα εντοπιστούν σημεία της διαδρομής που χρειάζονται αυξημένη προσοχή.

17.30 Πορεία στα μονοπάτια του Αηλιά με τον ΣΕΟ.
Εκκίνηση από το φανό της Σκ’ρκας για μια κυκλική διαδρομή περίπου 2 ωρών με ενδιάμεσους σταθμούς το καταφύγιο του συλλόγου στο Σμαθ’κο και τον Άγιο Θωμά. Επιστροφή στο σημείο εκκίνησης από το μονοπάτι μέσα από το δάσος.

ΤΡΙΤΗ 17/9
10.00 Μαθαίνω να βαδίζω με ασφάλεια
Η Δημοτική Αστυνομία θα πραγματοποιήσει σεμινάριο οδικής ασφάλειας σε μικρούς μαθητές στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής. Τα παιδιά θα μεταφερθούν από και προς το πάρκο με λεωφορείο παραχωρημένο από τα Αστικά Κοζάνης ΑΕ, μειώνοντας το οικολογικό τους αποτύπωμα.

ΤΕΤΑΡΤΗ 18/9
17.30 Βαδίζουμε με τον ΕΟΣ
Εκκίνηση από το πάρκο Ηπειρωτών κατευθυνόμενοι στα μονοπάτια του Κώστα Μπέλλα. Στάση στο Ελληνοτόπι και στη συνέχεια διαδρομή γύρω από τη βάση του Αηλιά. Κυκλική πορεία 2.5 ωρών.

ΠΕΜΠΤΗ 19/9
10.00 Περπατώ, παίζω, μαθαίνω
Με αφετηρία το 1ο Δημοτικό Σχολείο θα περπατήσουμε παρέα με μικρούς μαθητές μέχρι το Δημοτικό Κήπο και παράλληλα θα γίνεται κουβέντα για την οδική ασφάλεια. Στο Δημοτικό Κήπο θα περιμένει θα παιδιά μια παρουσίαση παραδοσιακών παιχνιδιών. Την ενημέρωση για την παράδοση ακολουθήσει παιχνίδι και κίνηση. Επιστροφή στο σχολείο περπατώντας.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/9
Ασφαλείς μετακινήσεις
Σε συνεργασία με την Τροχαία Κοζάνης θα επισκεφθούμε Σχολεία όπου θα λάβει χώρα εκπαίδευτικό πρόγραμμα σχετικό με την ασφαλή μετακίνηση πεζών και ποδηλατών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 21/9
Δωρεάν διαδρομές mini bus από τα Αστικά Κοζάνης Α.Ε
από το πρωί μέχρι το μεσημέρι στις γραμμές Πλατάνια και Άγιος Αθανάσιος

17.45 Πλατεία Ρυμνίου
Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα κινητικότητας υποστηρίζει τον Παραλίμνιο Αγώνα Δρόμου Ρυμνίου.
Ο Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος Ρυμνίου σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αθλητισμού Πολιτισμού Νεολαίας Δήμου Κοζάνης, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και με την στήριξη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Κοζάνης, διοργανώνουν τον Παραλίμνιο Αγώνα Δρόμου 5.5 χλμ και τον μαθητικό αγώνα 1000 μέτρων. Ο αγώνας διεξάγεται στη μνήμη του αείμνηστου δάσκαλου και για πολλά χρόνια προέδρου της κοινότητας Ρυμνίου Νίκου Αρβανίτη.

ΚΥΡΙΑΚΗ 22/9
Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο.
Κλειστή για τα αυτοκίνητα από τις 16.00 μέχρι τις 21.00 η Π. Μελά -από την Κ. Παλαιολόγου μέχρι την Πλ. 28ης Οκτωβρίου- και η Μακεδονομάχων -από την Πλακοπίτη μέχρι την Π. Μελά.

18.00-20.20 Λήξη της Ευρωπαϊκής Εβδομάδα Κινητικότητας
Μια μεγάλη γιορτή στην πλατεία με γυμναστήρια της πόλης και πολλά παιδιά. Χορός και αθλητικές επιδείξεις. Κλήρωση 2 ποδηλάτων

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ζήσης Πιτσιάβας