Αρχική > Αρθρογραφία > Νόμιμο ναι κ. Περιφερειάρχη. Ηθικό όμως; (του Κάτανα Χάρη)

Νόμιμο ναι κ. Περιφερειάρχη. Ηθικό όμως; (του Κάτανα Χάρη)

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
emailΧίλιοι επτακόσιοι επαγγελματίες επιλέχθηκαν για το προγραμμα ενίσχυσης «μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων». Ναι, η διαδικασία ήτανε νόμιμη, ηθική όμως σίγουρα όχι για τους τρεις χιλιάδες επαγγελματίες μου «μείνανε απ” έξω». Μάλιστα στην πλειονότητα τους ήτανε άνθρωποι της εστίασης και του λιανεμπορίου. Άνθρωποι που είχαν και περισσότερη ανάγκη δηλαδή, μιας και οι επιχειρήσεις τους ήτανε κλειστές ή σχεδόν κλειστές για πέντε μήνες το 2020.

Άποψη μου είναι πως σε αυτό το πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης των επιχειρήσεων θα έπρεπε να κατηγοριοποιηθούν οι αιτήσεις. Θα έπρεπε δηλαδή να συμπεριληφθούν πρώτα οι επιχειρήσεις που ήτανε εντελών κλειστές κατά την περίοδο του lock down, στη συνέχεια αυτές που υπολειτουργούσαν ή λειτουργούν με μεθόδους click away κτλ. Τέλος, εφόσον καλύπταμε όλους τους δεινοπαθούντες επιχειρηματίες, θα μπορούσε να διεκδικηθεί ένα ξεχωριστό προγραμμα ενίσχυσης αυτών που λειτουργούσαν κανονικά.

Πιστεύω πως οι περισσότεροι επαγγελματίες συμπολίτες μας, πέρα από κάθε πολιτική πεποίθηση συμφωνούν με την ιεράρχηση αυτή. Αρκεί να συμφωνήσουμε πως όλοι μας πως σε αυτή τη πρωτοφανή συγκυρία για τον τόπο μας, πρέπει να είμαστε πρώτα απ” όλα αντικειμενικοί, έχοντας ως πρώτο γνώμονα το κοινό καλό και την προκοπή του επιχειρηματικού κόσμου. Δυστυχώς όμως χρειάζεται κάτι ακόμη, εξίσου σημαντικό, από τους ανθρώπους που έχουν την εξουσία, ειδικά αυτή την περίοδο…πολιτικό όραμα και γνώση της λειτουργίας της «πιάτσας». Πράγμα που όπως φαίνεται δυστυχώς δεν υπάρχει από το κ. Περιφερειάρχη.

Σωστά έπραξε ο κ. Αμανατίδης θέτοντας ερώτηση προς τον κ. Γεωργιάδη ως αρμόδιο υπουργό, για περαιτέρω ενίσχυση 70 εκατομμυρίων ευρώ μέσα από νέο προγραμμα ενίσχυσης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων στον τόπο μας, λόγω του παρατεταμένου lock down. Η εμπειρία μου λέει πως η απάντηση του υπουργού θα είναι θετική, ίσως όχι για ολόκληρο το ποσό, αν και το εύχομαι, αλλά για μέρος αυτού. Σίγουρο όμως είναι πως με λανθασμένες πολιτικές επιλογές, διχάζουμε την κοινωνία μας. Δεν είναι δυνατόν να μένουν απ έξω επιχειρηματίες που έχουν «να βάλουν το κλειδί στην πόρτα» επι μήνες και να επωφελούνται άλλοι όπου εργαζόταν κανονικά, μάλιστα πολλές φορές περισσότερο, επωφελούμενοι από την πανδημία.

Είναι επιτακτικό όσο ποτέ να ενισχύσουμε τις οικονομικές διεκδικήσεις μας από την Κυβέρνηση καθώς και από την Ευρωπαϊκή Ένωση και να γίνει ορθότερη διαχείρηση των κονδυλίων αυτών από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας προς την ωφέλεια αυτών που έχουν πραγματική ανάγκη. Εύχομαι την επόμενη φορά να γίνει πέρα από νόμιμα, κυρίως ηθικά.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Υποδοχή της εικόνας της Παναγίας στον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Με κατάνυξη και αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας για την δημόσια υγεία έγινε η «Υποδοχή» της Αγίας εικόνας ...